MAJOLI, POKOS, GIRIČEK ILI...?

Najdramatičniji razvodi koje pamtimo

04.04.2012 u 12:41

Bionic
Reading

Nakon medijskog rata koji vode Iva Majoli i Stipe Marić prisjetili smo se tko je sve iznosio prljavi veš tijekom razvoda i bacao vjenčani prsten u TV emisiji, a tko se našao u tuđem zagrljaju

Sudeći prema medijskom ratu koji vode Iva Majoli i Stipe Marić, moglo bi se reći da će to biti jedan od turbulentnijih razvoda koje pamtimo. Razne optužbe i iznošenje prljavog veša, beskraj intervjua koji su sami akteri dali na tu temu, prijavljivanje socijalnoj službi i policiji te raznorazne prijetnje definitivno će kvalificirati taj par za sam vrh vrhova turbulentnih razvoda.

Iako su se razveli prije dvije godine, Mia Begović ponovno je aktualizirala svoj razvod od Željka Žnidarića. Nakon izlaska iz 'Survivora' Mia je nastavila svoj reality šou ispred kućnog praga stana u kojemu je nekada živjela u sretnom braku. Upravo zbog spomenutog stana nastao je spor, jer je Žnidarić promijenio bravu na ulaznim vratima dok je glumica bila u Kostarici. Nakon povratka je tri dana i noći provela ležeći na stubištu zgrade, pred vratima stana u koji se istodobno zaključao njezin bivši suprug te pozvao zaštitare da ga čuvaju. Ona je njega nazvala provalnikom i lopovom, a on je ustvrdio da stan ne da jer je ionako previše dobila. Odvjetnik je dramatično zaključio: 'Moglo bi doći do uličnog rata. '

'Ivan me izdao, a dala sam mu sve! I bubreg sam mu htjela dati', javno je priznala sada već bivša supruga nogometaša Ivana Klasnića, Patricia. Kada je, 2007. godine, prolazio kroz zdravstvenu dramu, htjela mu je dati i bubreg, izjavivši da će se za njega boriti kao lavica. Nakon što mu je bubreg dala majka, njegovo ga je tijelo odbacilo, ali je prihvatilo očev. Patricia je bila uz njega i kada su njihovu vezu krajem 2010. godine uzdrmale optužbe 17-godišnje djevojke iz Manchestera koja je tvrdila da ju je Klasnić silovao. No kada je nenajavljeno došla u njegov stan u Manchesteru, imala je što vidjeti. 'Posvuda su bile fotografije druge žene, a u ormaru je visjela ženska košulja koja nije moja', rekla je Patricia za njemački časopis Bunte.

Vrijeđanje, prekidi, optužbe, klevete, ucjene, ugnjetavanje, bacanje prstena u TV emisiji uživo… samo je dio sapunice pod nazivom 'Pokos-Radeljak'. Iako je karipska bisernobijela plaža mnogo obećavala, bračna idila Vlatke Pokos i Josipa Radeljaka Dikana trajala je tek godinu i pol. Medijskim prepucavanjima nije bilo kraja. Policija je u svibnju 2007. prekršajno prijavila Josipa Radeljaka i Vlatku Pokos zbog obiteljskog nasilja. Njihovoj svađi i navodnoj tučnjavi nakon koje je Dikan izbacio Vlatku na ulicu svjedočila je tadašnja domaćica. Vlatki je ipak najteže palo razdvajanje od Dikanove kćeri Lane s kojom je bila gotovo od njezinog rođenja, pa je javno plakala i govorila da bi na sve pristala da je može viđati. Svoju vezu s Dikanom opisala je u knjizi 'Život u raju'.

Devet mjeseci nakon ulaska u brak i šest mjeseci nakon rođenja kćeri rastali su se Gordan Giriček i Nataša Gulan, i to zbog novca. Naime, kada je Giričeku u srpnju 2004. godine od Utah Jazza stigla primamljiva ponuda – četverogodišnji ugovor vrijedan nemalih 16 milijuna dolara - on je od svoje supruge zatražio da, iako je već bila u braku s njim, potpiše predbračni ugovor koji bi u slučaju razvoda štitio njegovu zaradu. Prema tom ugovoru, u slučaju razvoda Nataši bi isplatio svotu koju bi ona u osam godina zaradila u VIPnetu, gdje je radila prije nego što je s Gordanom otišla u SAD. Kada je  podnio zahtjev za razvod, ponudio joj je alimentaciju od 2500 kuna. Nakon podjele bračne stečevine Nataša je dobila 130.000 kuna, a morala je platiti čak 400.000 kuna sudskih troškova zbog izgubljene parnice. Njihova kći živi s njom, a Gordan joj mjesečno plaća sedam tisuća kuna alimentacije.

Iako još ne znamo je li Josip Šelendić predao papire za razvod od Maline Grahek, kako je nedavno najavio, on je čvrsto odlučan u toj namjeri. Povod za takvu reakciju Šelendića navodno je bio incident mlade mame i manekenke koji se nedavno dogodio u jednom zagrebačkom klubu na rođendanskoj proslavi njihove prijateljice Daniele Buble Korejzl.

Još je na predstavljanju kandidata za Big Brother Marijana Čvrljak priznala da obožava flertovati, no nitko nije ni slutio da će to supruga i majka i dokazati pred kamerama. Pred milijunskim auditorijem upustila se u vrući seks pod plahtama s opernim pjevačem Nikolom Nemeševićem Nemešem. Otac Ivo odrekao je se preko medija, da bi na kraju, kada je odnijela pobjedu, jedini bio uz nju. Ipak, krv nije voda. Roditelji su joj oprostili, ali ne i suprug Ivan Čvrljak. 'Bila je žena mog života, a sada ne želim čuti za nju', izjavio je tada pomorac.

Joško Lokas i Ivana Sila bili su u osmogodišnjem braku s dvoje djece i trećim na putu kada se u njegov život ušetala crvenokosa glumica Nataša Janjić, koju je upoznao tijekom snimanja serije 'Mamutica' u kojoj je Nataša glumila, a Joško producirao. Isprva su demantirali vezu, ali ubrzo su ih na djelu uhvatili paparazzi. Par je uhvaćen kako se ljubi u Joškovom terencu parkiranom ispred Natašine zgrade u zagrebačkom naselju Trešnjevka te kako skupa izlaze iz glumičina matičnog kazališta Gavella nakon jedne od premijera. Ubrzo se odselio od supruge Ivane.

Strast prema glumici bila je fatalna i u slučaju Hrvoja Rupčića. Iako je bio u sretnom braku s Tinom Rupčić, s kojom ima dva sina, završio je u zagrljaju Zrinke Cvitešić i neko vrijeme, čini se, sjedio na dvije stolice. Nakon višemjesečne afere  prosinac 2009. godine i blagdansko ozračje u Hrvoju su probudili neke emocije pa se preljubnik na Staru godinu odlučio vratiti kući, a Tina mu je dala drugu šansu. No taj je pokušaj bio bezuspješan i nakon romantičnog pisma koje mu je uputila Zrinka odlučio je definitivno napustiti obitelj zbog lijepe glumice s kojom je i danas u sretnoj vezi.