NE NASJEDAJTE

Najčešće laži koje nam serviraju u reklamama

04.04.2014 u 08:04

Bionic
Reading

Oglašivači se u reklamama koriste svakojakim trikovima kako bi nas nagovorili da odaberemo proizvod, a ovo je nekoliko primjera koji to dobro oslikavaju

U mnogim reklamama za gelove za pranje lica ističe se da uklanjanje masnoća s kože pomaže kod problema s aknama. No uklanjanje prirodnog sloja masnoća ne može biti dobro ni za koji tip kože pa ni akne. Štoviše, to može još pogoršati stanje, piše BuzzFedd

Više vitamina C spriječit će prehladu, često ćete čuti u reklamama, ali to navodno nije istina. Jednako tako nije točno da ćete organizam pročistiti raznim sokovima. Za izbacivanje toksina iz tijela potrebna je tekućina odnosno voda koja je sasvim dovoljna. Stoga je ovo puno jeftinija varijanta održavanja zdravlja od kupovanja raznih napitaka.

Još je jedna laž i ta da uvijek trebate koristiti kreme za sunčanje s najvišim zaštitnim faktorom, a one su puno skuplje. Od visokog zaštitnog faktora važnije je kakav tip kože imate te da kremu nanosite dovoljno često te izbjegavate boravak na suncu u najkritičnijem razdoblju dana, od 11 do 17 sati.

Vitamini u losionima za tijelo koji se često spominju u reklama također nisu od velike koristi jer ih koža ne može upiti i zadržati.