OMILJENA GRICKALICA

Najbolje je izbjegavati kokice iz mikrovalne

  • Autor: N.LJ.J.
  • Zadnja izmjena 17.09.2010 10:30
  • Objavljeno 17.09.2010 u 10:30
kokice

kokice

Izvor: photl.com / Autor: photl.com

Kokice su jedna od omiljenih tinejdžerskih grickalica. No istraživanja su pokazala da je puno zdravije peći ih u loncu nego kupovati one koje se samo ubace u mikrovalnu pećnicu

Naime, američki Food and Drug Administration objavio je da vrećice u kojima stoje kokice za mikrovalnu ispuštaju kancerogene kemikalije prilikom izlaganja visokim temperaturama. Točnije, te su kemikalije izazvale tumore kod životinja prilikom istraživanja pa se smatra da ih najvjerojatnije izazivaju i kod ljudi.

Druga opasnost koja dolazi od kokica za mikrovalnu je kemikalija diacetyl koja se koristi za dobivanje arome maslaca. Naime, radnici koji rade u tvornicama gdje se proizvode kokice s tom aromom često obolijevaju od bolesti pluća koja se već naziva bolešću pluća radnika s kokicama. Smatra se da obolijevaju zbog udisanja upravo te kemikalije.

Neke od tvornica su prestale koristiti diacetyl, ali, složit će se mnogi, mnogo je sigurnije i mnogo zdravije peći kokice u svom loncu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi