KORISNO JE ZNATI

Naglasite jagodične kosti i vizualno izdužite lice: Napravite lifting uz pomoć ovog make up trika

15.03.2021 u 10:18

Bionic
Reading

Nemojte očajavati ako vam šminkanje ne polazi od ruke. Uz malo vježbe i ključnih savjeta brzo ćete se transformirati iz amaterke u profesionalku! Na TikTiku smo naletjeli na jedan genijalan trik koji će vašu make up rutinu dovesti do savršenstva. Ako ste oduvijek željeli imati izduženije lice i naglašene jagodične kosti, ovaj će vam beauty trik osigurati face lifting u svega nekoliko sekundi

Ključan dio make up rutine zasigurno je konturiranje lica. Mnoge žene ovaj korak nerijetko preskaču jer nisu posve sigurne kako bi konture trebale izgledati, no postupak je zapravo vrlo jednostavan. Riječ je o posvjetljivanju dijelova lica koje želite istaknuti te potamnjivanju dijelova koje želite baciti u drugi plan.

Konturiranjem je također moguće i vizualno smanjiti ili povećati, suziti ili proširiti određeni dio lica, a svaki beauty stručnjak reći će vam da nikako ne preskočite dodati konture na obraze. Ukoliko znate kako se poigrati korektorom, highlighterom, bronzerom i rumenilom, vaše crte lica mogu izgledati znatno drugačije.

Naravno, ni u čemu ne treba pretjerivati pa tako ni u ovome. Cilj je vizualno tek malo izdužiti lice, naglasiti jagodične kosti i postići prirodan i potpuno bezbolan face lifting.

Posljednjih mjeseci popularnom društvenom mrežom TikTok kruži make up trik koji u nekoliko sekundi objašnjava kako postići takozvani 'sendvič od rumenila' - tehniku konturiranja lica pomoću bronzera, rumenila i highlightera kojom se postiže suptilan face lifting, a za kojom su trendseterice izgubile glavu.

Ključ je u tome da konture dodate poviše uobičajenog mjesta na koje obično nanosite spomenute kozmetičke proizvode, Na taj pomičete postojeće crte lica i stvarate zategnuti efekt lica.

Vizažistica Danielle Marcan u videu je otkrila kako brzinski postići ovaj efekt. Nakon što nanesete tekući puder, ona savjetuje da korektor nanesete u dijagonalnoj liniji što je moguće bliže očima. Ono što je iznimno važno je da proizvod uvijek blendate odozdola prema gore, baš kao što i Danielle čini u videu.

Zatim na sam vrh jagodica (ne ispod kao što su nas učili) nanesite bronzer, a odmah ispod ponovno korektor te sve izblendajte potezima prema gore. Na samom kraju, na sam vrh jagodičnih kostiju dodajte rumenilo i highlighter, kao što je prikazano u videu, i spremni ste za polazak!