will trent je hit

Nadmašila je i knjigu: Evo zašto je 'Will Trent' serija koju nikako ne želite propustiti

22.10.2023 u 07:20

Bionic
Reading

Nastala prema hit romanima Karin Slaughter, serija 'Will Trent' oduševila je kritičare i publiku spojem nezaboravnog lika i neočekivanih raspleta, a ekskluzivno je dostupna na STAR Crime kanalu

Ljubitelji kriminalističkih serija s detektivima u prvom planu nerijetko se žale na dvije stvari: šablonske glavne likove koji na predvidljiv način rješavaju slučajeve te radnju koja ostaje na rješavanju zločina, ne ulazeći u dublje u samu priču i pozadinske motive. No tu na scenu stupa 'Will Trent', serija koja je pravo osvježenje jer ima baš sve potrebno da i najizbirljivije fanove kriminalističkog žanra drži prikovanima za male ekrane, u željnom iščekivanju nove epizode i nepredvidljivih, inteligentno napisanih zapleta.

Avanture Willa Trenta tako su postale uistinu nezaobilazan TV doživljaj, a u Hrvatskoj u njima možete uživati ekskluzivno na STAR Crime kanalu četvrtkom u 22:00.

Serija koja je nadmašila knjigu

Napravljena kao adaptacija 11 romana autorice Karin Slaughter, serija 'Will Trent' jedan je od rijetkih uradaka koji je uspio zadovoljiti multimilijunsku bazu fanova knjiga vjernim prikazom obožavanih likova i adrenalinom nabijenih scena, ali i kritiku. S ekranizacijom proslavljenih romana zadovoljna je i autorica koja ističe kako su djelovi serije čak i bolje razrađeni od knjiga: 'Ova serija pruža baš sve ono što sam pokušavala dati svojim čitateljima - fantastičnu priču koja je vrhunski ispričana.'

Detektiv totalno drukčiji od drugih

Iz scene u scenu postaje jasno kako Will (Ramón Rodriguez) nije detektiv na kakve smo navikli u krimi serijama. Inteligentan, dosjetljiv, pun iznenađenja i vođen pomalo mističnom motivacijom, za koju ubrzo možemo naslutiti da je povezana s teškim odrastanjem u udomiteljskim domovima. Will Trent je jedan od onih detektiva koji svijet jednostavno vide drugačije, on pati od disleksije zbog čega mora prilagoditi i svoj način rada. To je i razlog zašto ga često vidimo sa snimačem u ruci kojim snima svoje opaske i misli oko slučaja zbog poteškoća koje ima s pisanjem i čitanjem, a taj detalj snimača donosi dodatni šarm, podsjećajući nas na stare detektivske filmove i old school metode rada.

Osim toga, njegov lik ne oslikavaju dosadne crno-bijele karakteristike, već brojne nijanse zbog kojih je teško odlučiti se bismo li s njime trebali suosjećati ili ga pak osuđivati. Od nimalo taktične i brutalno direktne komunikacije, preko statusa 'drukera' i omraženosti u policijskim krugovima Atlante do dirljivo bolnog i privrženog odnosa s Angie Polaski - njegovom povremenom djevojkom i vječnom suputnicom s kojom je odrastao i prolazio brojne izazove na zahtjevnom karijernom putu koji su ga doveli do toga da postane jedan od najboljih detektiva GBI-ja.

  • +105
'Will Trent' - scene iz serije Izvor: Promo fotografije / Autor: Kim Simms

Spoj njegovog šarma i duhovitosti, inteligencije i karizme, disleksije i genijalnosti te mračne prošlosti i borbe za ideale pravednosti, ono su zbog čega ćete o Willu Trentu razmišljati dugo nakon što ste završili s gledanjem serije. No, ono što najviše plijeni pozornost jest praćenje slijeda njegovih misli i načina na koji ga pronicljiv um i metodički pristup vode do novih dokaza, osumnjičenika, a naposljetku i razrješenja najtežih slučajeva.

Ramon Rodriguez oduševio u glavnoj ulozi

'Will je imao traumatično djetinjstvo, njegova priča je autentična i dirljiva. Ima taj jedinstveni aspekt s kojim sam se odmah povezao. U poslu ga itekako ometa disleksija. No, ono što je meni jako zanimljivo jest da nije definiran time. Toliko je intrigantan da ljudi odmah požele znati više o njemu', rekao je Ramon Rodriguez koji ne krije koliko je uživao glumiti Willa Trenta. Utjelovio ga je s neodoljivom kombinacijom samopouzdanja, povučenosti i ranjivosti koja je istovremeno nevjerojatno privlačna i pomalo odbojna, no u svakom trenutku savršeno izbalansirana da vas iz epizode u epizodu uvlači sve dublje u svijet neobičnog detektiva.

Ne čudi stoga što je Rodriguez dobio mnogo pohvala za suptilnost svoje glume kojom je uspješno izrazio svu kompleksnost i unutarnje sukobe ovog lika.

No, on nije jedini kompleksan lik u seriji, dapače, ova televizijska poslastica obiluje zanimljivim protagonistima koji vas tjeraju na dublje razmišljanje o njihovim stvarnim motivima. Primjerice, Angie Polaski (Erika Christensen) mnogima je postala omiljeni lik, a njen odnos s Willom donosi uvijek poželjnu dozu romantike i dodatne neizvjesnosti.

A definitivno najslađa zvijezda serije čivava Betty. 'Ona je vrhunska profesionalka Dođe na set, rasturi u svojoj ulozi, uzme poslasticu - i za sat vremena je doma', simpatično je opisao svoju 'kolegicu' Ramon Rodriguez.

Riječ je, dakako, o psiću kojeg Will Trent spasi na početku prve epizode i koji čitavoj seriji daje dodatnu dozu inteligentnog humora i topline. Njeno pravo ime je Bluebell, a ovo joj nije bilo prvo iskustvo pred kamerama jer je 2021. nastupila u filmu 'Cruella'.

Will Trent ne samo da ispunjava očekivanja gledatelja već i postavlja novi standard za kvalitetu u svijetu televizijskog sadržaja. Svojom inovativnom pričom, dobro razvijenim likovima i vrhunskom produkcijom, serija postavlja visoke standarde u svijetu televizijskog stvaralaštva. Sposobnost održavanja napetosti i interesa tjedan za tjednom čini ga pravim draguljem u svijetu zabave. S nestrpljenjem iščekujemo svaki četvrtak kako bismo nastavili pratiti razvoj ove uzbudljive serije na STAR Crime kanalu.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji sa STAR channel.