SLATKI ZALOGAJI

Na ovu sočnu tortu od jabuka potrošit ćete 20 minuta, a recept je toliko jednostavan da ćete mu se uvijek rado vraćati

19.09.2021 u 10:53

Bionic
Reading

S jesenskim danima stiže i sezona jabuka, a ovo zdravo voće savršeno je za pripreme slastica. U moru recepata za kolače s jabukama lako se izgubiti, no zato donosimo jedan jednostavan recept, koji vam neće oduzeti puno vremena, a ni ne zahtijeva pretjeranu snalažljivost u kuhinji pa ga je dobro imati pri ruci jer ćete mu se rado vraćati

Za ovu jednostavnu tortu od jabuka trebat će vam 20 minuta pripreme i sastojci koje vjerojatno imate kod kuće.

Potrebni sastojci:

  • 200 g brašna
  • 120 g maslaca (omekšalog)
  • 120 g šećera u prahu
  • 3 jaja
  • 150 g mlijeka
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • 2 veće jabuke
  • sok od pola limuna
  • prstohvat soli

Priprema

Pećnicu zagrijte na 180 ° C.

Šećer i maslac, narezan na kockice, stavite u posudu i izmiksajte dok smjesa ne pobijeli.

Dodajte u smjesu žumanjke i mlijeko te miksajte dok smjesa ne postane glatka. Zatim dodavajte brašno i prašak za pecivo, polako miksajući sve dok smjesa ne postane homogena.

U posebnoj zdjeli istucite bjelanjke s prstohvatom soli dok ne dobijete čvrste vrhove. Trećinu bjelanjaka dodajte u smjesu s brašnom i jajima pa silikonskom spatulom izmiješajte te zatim dodajte još jednu trećinu blago miješajući i na kraju ostatak, pazeći da ne istisnete zrak iz bjelanjaka.

Jabuke očistite, izvadite sredinu s košticama i ogulite koru, te ih narežite na tanke kriške. Poprskajte ih sokom limuna da ne potamne.

U prethodno namašćen i pobrašnjen kalup (20 cm) ulijte smjesu i jabuke poredajte po vrhu, poredavši ih ukrug.

Pecite oko 40 minuta.

Ukrasite kolač šećerom u prahu kad je gotov i poslužite. Po želji ga možete servirati uz malo tučenog slatkog vrhnja ili sladoled od vanilije.

KORISNI SAVJETI

Da, moguće je: Evo kako prehranom držati kilograme pod kontrolom i pri tome se dobro osjećati

Pogledaj galeriju