ZAŠTO SMO NEVJERNI

Muškarci varaju zbog seksa, a žene zbog ljubavi i samoće

  • Autor: Agencija VLM
  • Zadnja izmjena 22.04.2011 06:51
  • Objavljeno 22.04.2011 u 06:51
nevjera preljub

nevjera preljub

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Spolovi se na nevjeru se odlučuju iz različitih razloga: dok oni mogu razdvojiti seks od osjećaja, one trebaju emocije

Zašto varaju muškarci, a zašto žene? Odlučuju li se na taj korak iz istih, sličnih ili posve različitih razloga? Tim se pitanjima na CNN-ovu blogu pozabavio glasoviti američki terapeut Ian Kerner, a evo što je pokazalo njegovo istraživanje. Muškarcima je glavni motiv za varanje seks, a žene traže ljubavnike u razdobljima kada su nesretne i nezadovoljne.

Muškarce na preljub motivira želja za aktivnijim seksualnim životom, za različitim vrstama seksa, upuštanje u odnos bez opasnosti od otkrivanja, zadovoljenje seksualne znatiželje, potvrda vlastite seksualnosti, osjećaj da je 'baš on u pravu', uzbuđenje koje izaziva osvajanje, jačanje ega, utjecaj i pritisak okoline i, na kraju, još dosta rijetko dijagnosticirana, ovisnost o seksu.

Istodobno, žene se u nevjeru upuštaju zbog ispunjenja potrebe za emotivnom vezom, nezadovoljstva trenutačnim partnerom, brakom ili vezom, žudnje za muškom pozornošću, želje da se ponovno osjećaju poželjnima, da ponovno dožive romansu ili osjete strast, da se osjećaju posebnima, zbog dosade ili osamljenosti, osjećaja da ih partneri zanemaruju i uzimaju zdravo za gotovo, ali i želje za seksualnim uzbuđenjem.

'Muškarci varaju zbog seksa, a žene zbog ljubavi. Oni mogu olako razdvojiti seks od osjećaja, a ženama su za seks osjećaji i emotivna povezanost prijeko potrebni,' tvrdi Ian Kerner.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi