OKU UGODNE

Muškarci na ženama prvo primjećuju grudi

07.09.2009 u 09:45

Bionic
Reading

Poznato je da muškarci vole buljiti u ženske grudi, a sad je i znanstveno dokazano da su one prva stvar koju muškarci primjećuju na ženskom tijelu

Znanstvenici s novozelandskog Sveučilišta Wellington otkrili su da gotovo polovina muškaraca, njih 47 posto, pri susretu s osobom suprotnog spola prvo pogleda u njene grudi, a tek onda u oči. Trećini muškaraca pri pogledu na žensko tijelo prva fiksacija su ženski struk ili bokovi, a manje od 20 posto njih gleda lice.

Neki objašnjenje traže u evolucijskom razvoju jer su žene s velikim grudima i užim strukom imale višu razinu hormona i bile plodnije, no znanstvenici vjeruju da su razlozi ipak puno jednostavniji.

'Muškarci puno češće gledaju u grudi jer im je to estetski ugodno, bez obzira na njihovu veličinu', potvrdili su novozelandski znanstvenici.

Također su otkrili da nisu grudi prva stvar u koju muškarci gledaju, već da u njih bulje znatno duže nego u druge dijelove tijela. No to uopće nije loše za muškarce. Njemačko istraživanje iz 2007. dokazalo je da gledanje ženskih grudi poboljšava zdravlje. Prema tom otkriću, gledanje u grudi deset minuta dnevno jednako je zdravo kao i 30 minuta vježbanja u teretani i produljuje život muškaraca za pet godina.