kad izostanu rezultati

Muku mučite s volumenom kose? Vjerojatno radite neku od ovih čestih grešaka

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 15.01.2021 13:05
  • Objavljeno 15.01.2021 u 11:32
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Alena Kourdakova / Alamy / Alamy / Profimedia

Isprobali ste bezbroj proizvoda za stiliziranje kose za veći volumen, no i dalje ste daleko od bujnih uvojaka koji plijene poglede? Možda i vi radite neke vrlo često pogreške kad je u pitanju stiliziranje kose

Potrošili ste pravo malo bogatstvo na različite preparate koji jamče čuda na kosi, ali rezultata još nema? Zvuči poznato?

Evo nekoliko vrlo čestih grešaka pri stiliziranju zbog kojih vaša kosa nema željeni volumen:

Loše ošišana kosa

Ako je vaša kosa sama po sebi vrlo tanka i ravna, najbolji način šišanja za ovakav tip kose je slojevito šišanje koje će poboljšati volumen. Zamolite frizera da vas slojevito ošiša kako bi kosa postigla veću bujnost.

Nanosite regenerator i na korijen

Regenerator je vrlo bitan za njegu kose, osobito u hladnijim mjesecima, kad boravimo u grijanim prostorima sa suhim zrakom. Ovaj važan proizvod nikad nemojte nanositi i na korijen jer će je otežati, već samo na dio ispod duljine uha kako bi se kosa hidratizirala.

Koristite pogrešne proizvode za kosu

Pregledajte svoje omiljene proizvode za kosu. Odgovara li šampon za jako oštećenu kosu vašoj čvrstoj kosi? Pogrešni proizvodi također mogu utjecati na to da nam kosa beživotno pada i gubi volumen pa pripazite. Primjerice proizvodi koji garantiraju meku kosu mogu također negativno utjecati na njezin volumen.

Pogreške pri sušenju kose

Ako kosu samo na brzinu osušite, nećete imati željeni volumen. Odvojite vrijeme za sušenje i svakako upotrijebite okruglu četku. Kosa koja je primjerice osušena samo na zraku najčešće neće imati onu lijepu formu koju svi želimo. Ako ne znate kako osušiti kosu uz pomoć četke, pregledajte tutoriale na YouTubeu.