UVIJEK BEZ GREŠKE

Od nje bi mnoge dame plave krvi mogle učiti o modi: Lijepa kraljica oličenje je elegancije u haljini belgijskog brenda

25.11.2020 u 14:01

Bionic
Reading

Unatoč aktualnoj pandemiji, nizozemska kraljica Maxima nije propustila otvorenje obnovljenog nacionalnog muzeja psihijatrije Het Dolhuys u Haarlemu. Ovaj specifičan i nadasve zanimljiv muzej oduševio je lijepu kraljicu argentinskih korijena, a isti dojam na svoje je građane ostavila i sama Maxima još jednom potvrdivši titulu najbolje odjevene kraljice

Nizozemska kraljica Maxima, koja se dugo godina borila da stekne naklonost naroda, danas je voljena i cijenjena više i od njezina supruga i kralja Willem-Alexandera. Osim svojom vedrom naravi i mudrim potezima, Maxima je pomno krojila sliku o sebi i uz pomoć odjeće.

Umjesto da bira konzervativne haljine kakve smo navikli viđati na kraljevskim damama, 49-godišnju Argentinku, koja je zbog ljubavi za sobom ostavila život u New Yorku, redovito možemo vidjeti u vrlo modernim i odvažnim odjevnim kombinacijama - poslovnim odijelima, haljinama bez rukava i općenito odjeći jarkih boja i efektnih uzoraka.

Upravo su boje i uzorci s godinama postali njen zaštitni znak kojim je željela poslati poruku da je drugačija od drugih i da se ne boji istaknuti u masi. Za nju je moda zaista igra i možda baš zato je obožavaju i modni kritičari te je nazivaju najbolje odjevenom kraljicom.

  • +4
Kraljica Maxima Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ni ovog puta Maxima se nije odrekla svog elegantnog, ali uvijek drugačijeg modnog stila. Za posjet muzeju u Haarlemu nizozemska kraljica odlučila se za upečatljivu haljinu s potpisom belgijskog brenda Natan, iza kojeg stoji talentirani dizajner Edouard Vermeulen.

Damsku eleganciju Maxima je naglasila velikim crnim šeširom s potpisom dizajnerice Fabienne Delvigne te crnim kožnim rukavicama i nakitom, neizostavnom karikom svakog njezinog stajlinga.

Kraljica Maxima od Nizozemske redovito bira odjevne komade s potpisom ovog belgijskog brenda, poznatog po ženstvenim i nosivim kreacijama. Jedno od njenih boljih modnih izdanja s potpisom brenda Natan kraljica je pokazala prošle godine u lipnju, zablistavši na utrci Royal Ascot u Velikoj Britaniji u prekrasnoj bež odjevnoj kombinaciji - lepršavoj midi haljini dugih prozirnih rukava.

  • +2
Nizozemska kraljevska obitelj Izvor: Profimedia / Autor: "Sem van der Wal" / AFP / Profimedia