REESE WITHERSPOON:

'Moja kći oduševljena je Malalom Jusufzai'

12.10.2014 u 10:56

Bionic
Reading

Glumica Reese Witherspoon u nedavnom intervjuu progovorila je o svom susretu s dobitnicom Nobelove nagrade za mir, Malalom Jusufzai

Oskarovka Reese Witherspoon koja surađuje s Fondom Malala, progovorila je o svom susretu s jedinstvenom tinejdžerkom te o tome kako je njena kći Ava oduševljena Malalom Jusufzai, piše People


'Sjećam se kad je Ava bila mala, oko sedam ili osam godina, rekla mi je da ne želi ići u školu. Iskoristila sam tu priliku da joj objasnim da postoje mnoge djevojčice koje uopće nemaju priliku ići u školu. Ava je bila šokirana i pitala me zašto. Objasnila sam joj da na nekim mjestima u svijetu ljudi kontroliraju žene uskraćujući ih za čitanje i pisanje. Ako ne možete čitati, ne možete glasati. Ako ne možete pisati, ne može stvoriti nove zakone. Moja kći je ostala zapanjena', rekla je Reese Witherspoon.

Glumica kaže da je njena kći od tada čvrsto odlučila objasniti svima koji to ne znaju ili ne razumiju, probleme koje žene imaju u nekim zemljama.

'Kad sam ja imala 14, brinula sam se o tome hoću li moći zapamtiti svoj tekst i dovoljno impresionirati režisere. Kad je Malala Jusufzai imala 14 godina, progovarala je protiv ugnjetavanja režima i borila se za prava djevojaka na obrazovanje', rekla je glumica.

Reese Witherspoon i njena kći ovoga ljeta upoznali su Malalu Yousafzai.

'Ona je potpuno normalna tinejdžerka. Večerala je s nama i pričala o domaćoj zadaći i koji su joj planovi u životu. Ava je ostala potpuno oduševljena tom 17-godišnjakinjom koja stvara promjene u svijetu, no nikad ne prestaje razmišljati o svom obrazovanju. Zato jer je njeno obrazovanje njezin najveći dar', rekla je Reese Witherspoon.

'Kad su je tijekom sata kemije obavijestili da je dobila Nobelovu nagradu za mir, rekla je da je to divno, a zatim dodala da mora završiti svoje školske zadatke. Nevjerojatno', zadivljeno je zaključila Reese Witherspoon.