JACQUES HOUDEK:

'Moj prvi poljubac pao je tek u osmom razredu'

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 21.02.2012 13:53
  • Objavljeno 21.02.2012 u 13:53
Jacques Houdek 3

Jacques Houdek 3

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Naš poznati pjevač otkrio nam je neke zanimljive i manje poznate stvari o sebi. A koje - saznajte u intervjuu koji slijedi

Kako ste izgledali kao tinejdžer? Kako ste se oblačili?
Grozno! Ali, pa zar nije ta tinejdžerska faza najgora svima? Daleko od toga da sam danas zadovoljan svojim izgledom ali... Duga kosa?! Pobogu! U mom društvu bilo je i pankera i metalaca i šminkera, ali ja nisam pripadao nijednima do kraja – za razliku od danas – kada sam pravi šminker.

Što ste slušali? Tko vam je tada bio idol?

Soul, r'n'b, funky, disco, gospel... Najviše crnačku glazbu, a najdraži tada, a i sada su Mariah Carey i Luther Vandross

Omiljeni film ili serija iz tog doba?
Jako sam volio film Forrest Gump s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi, a omiljena serija krajem osnovne škole svima je bila Beverly Hills! U srednjoj sam slabo pratio TV općenito...

Kako ste se slagali sa starcima?

Kao i danas – odlično! Imam dva starija brata na kojima su starci prije mene sve odgojne metode isprobali, tako da je meni bilo relativno lako – nisu radili neku dramu oko izlazaka i slično, a i bio sam najmlađi pa samim tim – maza!

HRT

HRT

Izvor: Promo fotografije / Autor: HRT

 
Omiljeni predmet?
Likovni! Znam da bi logično bilo i za očekivati da kažem glazbeni, ali ne – likovni! To je jedini predmet iz kojeg sam dobivao isključivo petice!

Najgori predmet.

Matematika! Kako originalno! Imao sam iz matke poklonjenu nategnutu dvojkicu (smijeh).

Gdje ste izlazili?
Na 'ŠKOLSKO' (tj. školsko igralište) gdje smo prvi put probali bambus, a osim toga, bilo je nekoliko kafića u koje smo zalazili. U moje vrijeme bilo je jako puno tuluma kod kuće, tako da nam zabave nije nedostajalo, a klubovi su došli na red tek kasnije.

Najveći modni promašaj iz tog vremena kojeg se danas sramite?
Sve čega se mogu sjetiti (smijeh). Bilo je tu svega - osobito groznih cipela! Stvarno ne bih volio vidjeti te kombinacije, ali sjećam se jednih izderanih traperica i groznih bijelih hlača s nogavicama u trapez... Koma!

Najljepša uspomena iz teen perioda?

Teško mi je izdvojiti, bili smo super društvo, ali to bi ipak morao biti maturalac osnovne škole u Puli! Bili smo tako slatki, zeleni do srži, ali uvjereni da smo odrasli! Maturalac je svima nama sjeo k'o budali šamar – bio je kruna našeg osnovnoškolskog druženja!

Kakve su vam se cure tada sviđale? Pamtite li prvi poljubac? Kakav je bio?
Bio sam jako zaljubljen u Elizabetu. Bila je mala, slatka, smeđokosa i plavooka. Pamtim i prvi poljubac – u osmom razredu tek! Ali, vrijedilo je čekati!

Jeste li patili nakon prvog prekida?

Naravno! To nam svima teško pada!

Jeste li markirali s nastave? Jeste li pisali šalabahtere?
Šalabahteri su bili sastavni dio svakog testa – kad samo pomislim kakve smo fore smišljali da ih skrijemo. Markirao nisam nikada, osim nekoliko puta kada smo kolektivno, kao razred, odlučili u znak npr. nekog protesta markirati – to i danas smatram opravdanim!

Jeste li još u kontaktu s prijateljima iz srednje škole?
Nažalost, s jako malo njih, žao mi je zbog toga. Vidimo se samo na godišnjice mature.

Jeste li doživjeli neuzvraćenu ljubav kao tinejdžer?

O da, preko nekoliko puta.

Najveći problem koji vas je tada mučio?
Isti kao i danas – DEBLJINA! Pa zar to nije očito (smijeh)? Nemam ja drugih problema!

Jeste li imali problema s bullyingom od strane vršnjaka? Što biste savjetovali mladima koji su izloženi vršnjačkom zlostavljanju?
Ne! Na sreću, tada nije bilo nasilja kakvog nažalost danas ima već u osnovnoj. Ja sam zaista bio ravnopravan i prihvaćen, nemam nikakve ružne uspomene iz tog razdoblja života. Mladi koji su žrtve maltretiranja moraju alarmirati profesore, roditelje, prijatelje, ravnatelja škole... Bez opterećenja kako će netko reagirati i hoće li ih prozvati zbog toga.

Što se, po vašem mišljenju, najviše promijenilo u odrastanju tinejdžera u usporedbi s vašim tinejdžerskim danima?
Sve. Promijenio se baš svaki segment svijeta u kojem živimo. Velik je teret danas na njima. Mislim da je nama bilo puno ljepše i bezbrižnije!

Što biste, da se vratite vremeplovom u teen dane, savjetovali mladom Jacquesu?
Da se ošiša i potraži savjet nutricionista (smijeh).

Vaša poruka tinejdžerima?
Pamet u glavu, pa glavu gore!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi