OTKRILA ZA VOGUE

Modno priznanje koje nitko nije očekivao: Carrie iz 'Seksa i grada' nosila je kopiju najpoznatije torbe

25.02.2022 u 21:58

Bionic
Reading

O svojim brojnim izdanjima tijekom godina glavna junakinja ‘Seks i grada’ progovorila je za Vogue, a brojne je iznenadila priznanjem na temu skupocjene torbe Birkin

Godine 2002., u jednoj od epizoda pete sezone serije ‘Seks i grad’, Sarah Jessica Parker u ulozi Carrie Bradshaw nosi svijetloplavu verziju prepoznatljivu Hermesovu torbicu Birkin.

Ovaj statusni simbol i jedna od najskupocjenijih, kao i najpoznatijih torbi na svijetu, kako je otkrila glumica, zapravo je bio lažnjak.

Carrie Bradshaw Izvor: Profimedia / Autor: Craig Blankenhorn/The Kobal Coll / Everett / Profimedia

U razgovoru za Vogue Sarah Jessica Parker otkrila je kako su lažnom Birkinicom pokušali sakriti njezin poveći trudnički trbuščić. Slavna kostimografkinja Patricia Field zadužena za nezaboravna izdanja junakinja serije, lažnu birkinicu za Carrie nabavila je od povjerljive osobe, no nije uspjela postići svoju svrhu.

‘Ta torbica je samo imala zadatak sakriti moj trbuh i to je učinila jako loše. Možda bi prava birkinica to učinila bolje’, našalila se Parker ukazujući na vrlo vidljivu trudnoću na fotografiji sa seta snimanja serije.

Lažnjak u ruci Carrie Bradshaw nosila je uz zelenu haljinu brenda Juicy Couture, a njezino priznanje o torbici brenda Hermes posebno je zabavno s obzirom na to da jedna epizoda serije ‘Seks i grad’ prati Samanthu (Kim Cattrall) u pokušaju dolaska do torbice Birkin.

‘Ovdje nije riječ o stilu, nego o tome što njezino nošenje predstavlja. Kada se u gradu pojavim s ovom torbom znat ću da sam uspjela’, izjava je Samantha Jones u spomenutoj epizodi.

Poznato je da za torbu Birkin postoji nepregledna lista čekanja, a kako bi ju zaobišla Samantha se javila brendu u ime slavne klijentice Lucy Liu koju je, poput skupocjene torbe, naposlijetku uspjela izgubiti.

Sarah Jessica Parker Breaks Down 17 Looks From 1987 to Now Izvor: Društvene mreže / Autor: Vogue