MODNA INSPIRACIJA

I samo tako, svi je žele: Legendarnu haljinu kakvu je nosila Carrie Bradshaw sada je ponudila i Zara, a cijena joj je i više nego pristupačna

11.02.2022 u 15:13

Bionic
Reading

Slavna haljina s uzorkom printa novina, koju je Sarah Jessica Parker u ulozi Carrie Bradshaw nosila u jednoj od epizoda kultne serije 'Seks i grad' ponovno se našla u centru pažnje i to zahvaljujući popularnom high street modnom brendu. Naime, Zara je vrlo slično haljinu uvrstila u svoju ponudu i to po cijeni od samo 270 kuna

Obzirom na povratak Carrie Bradshaw na male ekrane, sasvim je očekivano i oživljavanje opsesije njezinom garderobom. Naime, teško da Carrie išta može odjenuti, a da to prođe ispod radara. Neki modni komadi toliko su se urezali u pamćene ljubitelja mode da su postali kultni.

Posljednja epizoda serije 'I tek tako' reboota serije 'Seks i grad' emitirana je prošlog tjedna, a unatoč tome što je serija dobila pomiješane kritike, nitko ne može osporiti kako je pružila radosne i upečatljive modne trenutke, baš poput svog originala.

  • +3
Sarah Jessica Parker Izvor: Profimedia / Autor: Christopher Peterson / Buzzfoto / Profimedia

Od povrataka tutu suknjice od tila i Fendijeve baguette torbe, koja je nedavno ponovno lansirana u ograničenom izdanju, do Manolo Blahnik štikli, prepoznatljive kreacije u Carrie stilu doživjele su svoj veliki povratak. Stoga ne čudi da se modni komadi po uzoru na kreacije kakve je nosila Carrie sada prelijevaju i na uličnu modu, a popularni high street brend Zara također je u ponudu uvrstio komad inspiriran Carrienim modnim izričajem.

Haljina s printom novina, koju je dizajnirao John Galliano, a Carrie ju je nosila u trećoj sezoni originalne serije, jedan je od najprepoznatljivijih izgleda u rebootu popularne serije. A identičan model sada je dostupan u Zari, za nešto malo manje od 30 funti, odnosno oko 270 kuna.

No, ova statement haljina nije jedini komad dostupan u ponudi ulične mode koji neodoljivo podsjeća na 'Seks i grad'. Ovo su neki od najboljih komada u stilu Carrie Bradshaw, cjenovno vrlo dostupni i spremni da upotpune vaš street style look, uz čašu Cosmopolitana, po mogućnosti.

Nudeći suvremeni pogled na Gallianovu haljinu, Zara je klasičnom dizajnu haljine s printom novina dodala asimetričan izrez i drapirane detalje, a dugi rukavi čine je idealnim komadom za prijelazno razdoblje iz zime u proljeće. Ako haljina ipak nije vaš prvi odabir, tu su i traperice s istim takvim printom.

No, Zara nije prva koja je replicirala Gallianovu haljinu; Reformationova verzija tog klasika pokazala vrlo popularnom nakon lansiranja prošle godine. S znatno višom cijenom od Zarinog modela slip haljina američkog brenda ima podesive tanke naramenice i laskavi duboki izrez koji je čini savršenom za ugodne ljetne dane.

U velikom stilu, kako na male ekrane, tako i u naše ormare, vraća se Carrieina prepoznatljiva suknja u stilu balerine koju je nosila u uvodnim špicama obje serije. Smatra se kako je zelena suknja od tila midi duljine ipak zabilježila najveći utjecaj, a model po uzoru na nju ponudili su brojni brendovi.

Posebnu pažnju privlači model brenda Arket; u mahovinasto zelenoj nijansi nudi vrlo chic izgled te se lako kombinira uz oversized džemper. Dodatni plus dobiva jer je izrađen do reciklirane tkanine.

Još jedan modni komad koji je itekako privukao pažnju zaljubljenika u modu, kako u filmu 'Seks i grad' tako i u rebootu serije, je Carrienin remen sa zakovicama.

Ovaj kožni remen tvrtke AllSaints ima sličan dizajn širokog kroja s i metalnim zakovicama koji daju poseban izgled.

Baguette torbe - mala torba za nošenje na ramenu koju je lansirao Fendi, a proslavio Carrie Bradshaw u devedesetima, uživa u ponovnoj popularnosti.

'To nije torba, to je baguette,' ostaje u pamćenju jedan od Carrienih legenadranih citata. I dok je njezina Fendi torbica sa ljubičastim šljokicama, čija cijena iznosi oko dvije tisuće funti (oko 18 tisuća kuna) mnogima izvan cjenovnog ranga, Mangova baguette torbica prekrivena ljubičastim šljokicama odlična je za kopiranje Carrieninog stila.