VRIJEDI ISPROBATI

Modni trikovi koji će vas učiniti mlađima, ali i vitkijima

24.03.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Uz pametan odabir odjeće moguće je ne samo izgledati dobro, već i mlađe za nekoliko godina

Stil odijevanja može puno napraviti za nečiji izgled, pa i dodati ili oduzeti nekoliko godina. Evo o čemu treba voditi računa prilikom odabira odjeće:

Izbjegavajte hlače s naborima: Radije se odlučite za krojeve koji će produljiti noge i vizualno stanjiti trbuh, poput trapezica ili traperica ravnih nogavica.

Ramena: Pokažite ramena! Ovaj dio tijela sporo stari pa se slobodno odvažite na asimetrične krojeve koji otkrivaju rame ili različite varijante lađa-izreza na majicama/bluzama. Odlično rješenje za sve one koji imaju bujnije poprsje je pak V-izrez, zbog kojeg će izgledati mršavije.

374707,374701,374489,374723Zavrnuti rukavi: Kako biste naglasili najmršaviji dio ruke, a to je obično podlaktica, nosite tričetvrt rukave ili samo potfrknite rukave na košulji, majici ili bluzi.

Grudnjak po mjeri: Mnoga istraživanja su pokazala da velik postotak žena nosi grudnjak koji im ne odgovara veličinom ili oblikom košarica. Prilikom odabira pripazite na to da su košarice odgovarajuće veličine, kao i na naramenice, koje se ne smiju previše usijecati u kožu ili biti prelabave.

Stvorite iluziju mršavijeg tijela: OK, nitko vas ne tjera da uskočite u korzet i da se luđački utegnete, ali ispod lepršavih haljina ili odjeće od tanjih tkanina koje se ocrtavaju nije loše odjenuti body ili donje rublje koje oblikuje tijelo.

Lepršavi krojevi: Kardigani koji slojevito padaju odlični su za prikrivanje nepoželjnih viškova. Nosite ih uz traperice ili T-shirt majice, a uz kakav zgodan modni detalj bit ćete odlično odjeveni. Sjajan su odabir i majice ili bluze s laganim naborima koji prikrivaju višak kilograma. Ako nemate savršeno ravan trbuh, dobro su rješenje topovi i majice tzv. empire kroja jer prikrivaju problematičnu zonu.

Poigrajte se bojama: Nemojte se ograničiti na crnu boju jer ona, dobro je to poznato, stvara iluziju vitkije linije. Slobodno eksperimentirajte različitim nijansama. Ako ne volite šarenilo na sebi, osvježite styling modnim dodacima u bojama, poput marame, torbe ili cipela.

Pripazite na vrat: Ovaj dio tijela izdajnički pokazuje godine, stoga začinite svoju modnu kombinaciju zgodnom kragnom, šalom ili pak ultra trendy dolčevitama, a one su se u velikom stilu vratile na modnu scenu.

Cipele: Bež boja vizualno će izdužiti noge ako nosite haljinu ili suknju na gole noge, a ako ste u crnim hlačama, nosite ih s crnim salonkama šiljatih vrhova. Odličan odabir su i ultra moderne gležnjače na petu. Ako imate deblje listove, izbjegavajte cipele s remenčićima ili ravne modele jer će vam skratiti noge.

Modni detalji: Dobro odabrani modni detalji uspješno odvlače pozornost s dijelova tijela na koje ste najmanje ponosni, zato se ukrasite neobičnom ogrlicom ili narukvicom.

Traper: Svi volimo traper, no izbjegavajte zastarjele modele ili one koji ne laskaju vašoj figuri. Stilisti ističu da posebno treba biti oprezan s tzv. mom jeansom, odnosno krojevima s visokim strukom koji stoje rijetkim sretnicama.