OTKRIVA LYST

Modni svijet i dalje luduje za ovim čizmama koje su pravi magnet za poglede

24.08.2020 u 12:19

Bionic
Reading

Na modnoj sceni sramežljivo su se pojavile pretprošle godine, a 'borbene' combat čizme, po svemu sudeći, i u novoj sezoni jesen-zima uživat će veliku popularnost kod brojnih zaljubljenica u modu

Osim što daruju dobru potporu za gležanj i osiguravaju zaštitu od nepogodnih vremenskih uvjeta, izgledaju nevjerojatno cool, a vrhunac popularnosti doživjele su 90-ih godina, u vrijeme grunge glazbene revolucije.

Zahvaljujući robusnom izgledu i debelom gumenom đonu, takozvane combat čizme, poput kultnih marti, svakom stajlingu uspijevaju darovati dozu mladenačkog buntovništva, a sudeći po novim podacima popularne modne tražilice Lyst, i ove jeseni slovit će za jedan od najpoželjnijih modela obuće.

  • +4
Combat čizme na slavnim tredsetericama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tijekom mjeseca srpnja, pretraga modnih kupaca za 'borbenim' čizmama na Lystu sveukupno se povećala za 69 posto, a potražnja za njima posebno se odnosi na muške kupce, koji su u posljednja četiri tjedna intenzivno pretraživali nove modele, što je rezultiralo porastom pretraga u kategoriji muške mode za 99 posto.

Osim muških kupaca, 'borbene' combat čizme podjednako intrigiraju i ženske kupce, a u istom razdoblju pretraga za ženskim modelima ove specifične obuće porasla je za 53 posto.

Nalik protekloj sezoni jesen-zima, kada se najpopularnijim modelom combat čizmi pokazao takozvani model Monolith s potpisom Prada, isti i slični modeli ove talijanske kuće posljednjih tjedana uživaju veliku popularnost kod modnih kupaca diljem svijeta, uz modele s potpisom brendova Dr. Martens, Frye i Steve Madden.

Combat čizme u stajlinzima street style zvijezdi