VAMPIROMANIJA

Modni savjeti za - vampire!

13.10.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Dobro je poznato da su vampiri oduvijek bili zanimljivi ljudima te da su snažno utjecali na maštu umjetnika. Svjedoci smo silne popularnosti ovih krvi žednih stvorenja, dosad nezabilježene u povijesti. Besmrtni, tajanstveni i opasni potpuno su nas opčinili i možemo samo zaključiti – svijet trese vampiromanija

Poznato je da vampiri veliko zanimanje posvećuju svom izgledu - od vampirica iz sage 'Sumrak' Alice Cullen ili Rosalie Hale pa do zavodljive Selene u pripijenoj crnoj koži iz 'Underworlda', ta noćna stvorenja izazivaju pozornost svojim blijedim tenom, privlačnim izgledom, ali i pomno odabranim stilom. Amy Gray, autorica zanimljive knjige Kako postati vampir (Mozaik knjiga) između ostalih zanimljivih stvarčica za sve vampirofile, donosi i, vjerovali ili ne, modne savjete za vampire!

Pomni odabir tkanina i teatralni dizajn prepoznatljivo je obilježje vampira, a dobar izgled, nije ništa novo, ulijeva silno samopouzdanje i djeluje na raspoloženje što magnetski djeluje na sve oko vas.

I vampiri vole modne detalje

Iako su se i vampiri modernizirali te mnogi furaju casual stil poput Edwarda Cullena, neki pak više vole tradicionalniji stil u kojem prevladavaju dakako crna boja, boja vina, siva i bijela. Bez obzira na način odijevanja, izgled vampira, bezvremen poput njihova života, temelji se na senzualnim tkaninama, očaravajućoj odjeći i seksi stilu.

Dakle, ako želite biti kul vladari tame, morat ćete poraditi na svojem imidžu:

1.Pretjerano ležerni stil nije naročito poželjan jer će umanjiti ukupni dojam koji mora biti tajnovit.

2.Plaštevi su odavno izašli iz mode! Ali elegantni kaput klasičnog kroja savršeno će istaknuti vitko tijelo. Dame mogu odabrati i pelerinu koja ima moderni štih, ali i neobičnu klasičnu notu.

3.Budući da je vampirima pokretljivost iznimno bitna, obuća mora biti ne samo elegantna, već i funkcionalna.

4.Tamnoj kosi dodajte nekoliko pramenova u bijeloj ili krvavo crvenoj boji - rezultat je vrlo efektan!

5.Kožnate narukvice prikrit će nedostatak pulsa, a ledeni dodir ublažit će rukavice od pliša ili satena.

6.Velika metalna ogrlica, osim što je kul ukras, bit će korisna u slučaju ozbiljne prijetnje kolcem.

7.Vampirice svoj struk mogu dodatno naglasiti korzetima, neobičnim remenjem ili maramama.

8.Svila, čipka, brokat, saten, tj. sve što odiše luksuzom i starinskim štihom, sjajno ističe blijedu vampirsku put. Pomaže i puder u najsvjetlijoj nijansi.

9.Vampiri veliku pozornost poklanjanju svojoj kosi. Djevojke se mogu odlučiti i za elegantnu pundžu ili samo raspuštenu kosu - ovisi o raspoloženju. Dečki je pak mogu nositi raskuštranu ili ukoliko je duga, u repu - strogih pravila tu nema.

10. Kako biste još više naglasili vampirski look, možete se odlučiti i za kontaktne leće u boji (izrazito plave, zelene, intenzivno svijetlo smeđe ili čak crvene) zaokružit će vaš opasni izgled, no nikako ne bez konzultiranja s oftamologom.

Ukoliko želite saznati još mnoge interesantne stvari o vampirima, knjigu Amy Gray možete osvojiti OVDJE

(Iz knjige Amy Gray 'Kako postati vampir', izdavač Mozaik knjiga)