ZAHVALNA TKANINA

Modni saveznik u vrućim danima: Pronašli smo najljepše odjevne komade od lana, a ovog su ljeta apsolutni hit

06.06.2021 u 16:43

Bionic
Reading

Odjevni komadi stvoreni od tkanina koje omogućuju koži da diše tijekom ljetnih mjeseci itekako su dobrodošli, a uz pamuk, svilu i viskozu, idealan odabir nesumnjivo predstavljaju komadi stvoreni od prozračnog lana

Ova zahvalna tkanina stoljećima se koristi u brojne svrhe, a posteljina stvorena od nje bila je toliko dragocjena starim Egipćanima da su je koristili kao valutu. S dugogodišnjim stažem na modnoj sceni, lan je tradicionalno najtraženiji u ljetnim mjesecima jer je riječ o materijalu u kojem je preživljavanje visokih temperatura puno lakše.

Zahvaljujući brzom otpuštanju vlage, u lanenoj odjeći manje ćete se znojiti, a koža će vam lakše disati. Dobra stvar lana je i to što visoke temperature ne oštećuju odjeću pa ona ne blijedi, što je čini idealnim odabirom za vruće mjesece pred nama.

Iako će na spomen lana u modnom smislu brojni prvenstveno pomisliti na ljetne modele hlača, ovaj materijal postao je sastavnim dijelom brojnih odjevnih komada, a jedni od najpopularnijih brendova današnjice i ove sezone potrudili su se obogatiti svoje police odjećom od lana za svačiji ukus i stil.

  • +46
Odjevni komadi od lana Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Ovoga ljeta, ako je suditi po ponudi dizajnerskih i high street brendova, lan je najpoželjniji u formi haljina maksi kroja te košulja klasičnog i bezvremenskog dizajna u neutralnoj paleti boja.

Modna inspiracija: Kako ove sezone nositi odjevne komade od lana