NOVI TRENDOVI

Modni klasik: Idealno je vrijeme za balonere, a ovi su modeli hit sezone

12.04.2021 u 14:34

Bionic
Reading

Teško da i jedan drugi modni predmet može tako snažno najaviti proljetnu sezonu kao što to čini baloner. Idealan za promjenjivo proljetno vrijeme, jedan je to od onih basic komada koji jednostavno morate imati u ormaru. Ako ste u potrazi za novim, ovo su hit baloneri sezone

Još od kraja 19. stoljeća baloner je sastavni dio mode. Tijekom godina modni trendovi su se mijenjali, neki su nestali nakon svega jedne sezona, neki su iščezli pa se ponovno pojavili, ali klasičan baloner oduvijek je bio poželjan komad u ormaru. Ovaj modni klasik doživio je brojne verzije, no nikada nije izašao iz mode.

Baloneri su u početku je bili namijenjeni francuskim i britanskim vojnicima, no kasnije je ta nekadašnja vojna odjeća integrirana u civilni život, a nose ih i žene i muškarci. Humphrey Bogart, Marlene Dietrich, Audrey Hepburn – samo su neke od legendarnih zvijezda koje su obožavale balonere koji su bili posebno popularni u kinu i kazalištu 20-ih godina prošlog stoljeća.

  • +22
Kako slavni nose balonere Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Kada govorimo o balonerima s dizajnerskim potpisom tu definitivno prednjači Burberry koji je neraskidivo povezan s modnim klasicima. Burberryjev baloner već se desetljećima smatra zaštitnim znakom ove modne kuće.

Danas je u modnom svijetu lasičan baloner, najčešće u bež boji, pravi je sinonim za proljeće. Kao stvoren kako za hladnije, tako i za toplije proljetne dane. Svake sezone poprimi neki novi oblik ili detalj, no klasični kroj baš nikada ne izlazi iz mode.

Burberry ga pak iz sezone u sezonu u interpretira u pet modela 'Kensington', 'Westminster', 'Waterloo' i 'Pimlico', a ako ipak želite nešto po posljednjoj modi s malim odmakom od klasike, onda ova tri modela svakako trebate razmotriti.

  • +60
Jakne za prijelazno razdoblje Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Baloner od različitog materijala

Možda se čini kako je bezvremenost balonera prerasla sve trendove, no neki brendovi su ga ipak uspjeli predstaviti sasvim novom svjetlu. Novi detalji, teksture i boje - tradicionalne modne kuće Alexander McQueen, Rokh i Burberry ovom klasiku dale su pravi 'makeover'.

Baloneri su ukrašeni mješavinom materijala poput tamnog trapera i tartana, a zadržan je klasičan kroj.

Predimenzionirani baloneri

Ako vam se ipak sviđaju baloneri u klasičnoj bež boji, onda su predimenzionirani modeli pravi izbor. Louis Vuitton i Alexander McQueen pokazuju modele raznolikog kroja i predstavljaju trend predimenzioniranih kaputa s XXL rukavima. Ležerni, s dozom avangardnog, ovi modeli odlični su za podizanje svake dnevne kombinacije.

Baloneri od sjajnog materijala

Talijanska Max Mara za ovu sezonu predstavila je baloner nježnog svjetlucavog materijala i istaknutog struka. Londonska modna kuća Rokh, pod vodstvom osnivača i dizajnera Roka Hwanga, u novoj kolekciji također predstavlja kaput od sjajnog materijala, a onaj s potpisom Nine Ricci pravi je proljetni bombon. Idealni za svaki dan, baloneri od sjajnog materijala djelovat će graciozno, elegantno i prije svega, jako efektno.