camilla i brigitte

Modni dvoboj Pariza i Londona: Evo kako su se susrele prve dame

20.09.2023 u 19:13

Bionic
Reading

Kralj Charles III. i njegova supruga kraljica Camilla stigli su u Pariz, a tamo ih je dočekao predsjednički par Francuske. Madame Macron navodno je velika obožavateljica britanske kraljevske obitelji, a najtopliji trenutak dočeka bio je kada su se prve dame primile za ruke kako bi jedna drugoj pomogle niz stepenice

Brigitte Macron mnogi nazivaju oličenjem francuskog chica, što se doduše ne može reći za kraljicu Camillu koja već godinama ne eksperimentira u modi već se drži provjerenih klasičnih krojeva. Dvije prve dame danas su se susrele u Parizu na prvom službenom posjetu Francuskoj otkako su kralj Charles III i kraljica Camilla okrunjeni ovog svibnja, a Pariz im je pružio srdačnu dobrodošlicu!

Macron je za susret s britanskim kraljem i kraljicom odjenula tamnoplavi kostim sastavljen od suknje te pripadajućeg sakoa s upečatljivim zlatnim gumbima u obliku sidra. Kostimu je pridružila tamnoplavu torbicu te klasične crne salonke sa špic završetkom.

I dok se francuska dama odlučila za tamniju nijansu, odluka kraljice Camille pala je na ružičastu.

Kraljica je odjenula ružičastu kaput haljinu modne kuće Fiona Clare, no svom je outfitu dodala i detalj inspiriran francuskim chicom - šešir u obliku beretke s detaljnim dizajnom lišća Philipa Treacyja. Haljinu je uparila s tamnosmeđim štiklama brušene kože te torbicom Charlotte Elizabeth.

Kako prenosi Hello, Macron vrlo je topla osoba kojoj su članovi kraljevske obitelji izrazito dragi. Uz to, dame dijele ljubav prema čitanju i književnosti pa će zasigurno imati o čemu razgovarati.

Također, dio britanskog poklona svojim domaćinima tiče se i književnosti. Naime, kraljevska obitelj poklonila im je potpuno izdanje djela francuskog pisca Voltairea, uključujući 'Lettres sur les Anglais', inače poznatu kao 'Lettres philosophiques', a francuski predsjednik sa suprugom njima je darovao prvo izdanje nagrađenog francuskog romana 'Les Racines' ('Korijeni neba') Romaina Garyja koji je 1956. godine osvojio Prix Goncourt, najveću francusku književnu nagradu.

  • +5
Kraljica Camilla i Brigitte Macron u Parizu Izvor: Profimedia / Autor: Witt Jacques/Pool/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia