NA VOJNOJ OBUCI

Jedan od najvažnijih trenutaka u životu princeza Leonor obilježila je bez obitelji

20.09.2023 u 13:12

Princeza Leonor

Izvor: Profimedia / Autor: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Bionic
Reading

Već je mjesec dana princeza Leonor na vojnoj obuci u Zaragozi, gdje je sada primila i počasnu sablju

Svjetlo dana ugledale su službene fotografije buduće španjolske kraljice, princeze Leonor, koja je prošlog mjeseca započela svoje vojnu obuku u Zaragozi. Ceremonija primanja sablje nova je faza za kadete te vojne akademije, pa tako i za plavokosu Leonor, koju u tom važnom trenutku nisu mogli gledati njezini roditelji.

Ceremonija prepuna simbolike nije dopuštala prisustvo članove obitelji, iako su s njima mogli biti prošlog vikenda, na svom prvom dopustu.

Starija kraljeva kćer je sa ostalih 612 kadeta, koji s njom dijele svakodnevicu, primila je časničku sablju na paradnom poligonu La General. Iste su im predali stariji polaznici akademija, što je zapravo gesta koja predstavlja odnos između pridošlica i onih koji su tu već neko vrijeme.

prava mamina nasljednica

Zarina bluza u prvom planu: Španjolska princeza vješto je zasjenila kraljicu Letiziju

Pogledaj galeriju

Leonor je s ostalim kadetima formirala skupine od devet ljudi koji su primali sablje, koje će moći koristiti ograničeno, na svečanim događanjima i ceremonijama, a nosit će jedino oni koji zapovijedaju jedinicama.

I dok je Leonor prolazila kroz ceremoniju, njezini roditelji, kralj Felipe VI i kraljica Letizia otputovali su u Barcelonu, a potom i u Madrid po kraljevskoj dužnosti