PRATE TRENDOVE

Modni dvoboj na Pantovčaku: Mirjana Hrga i Jelena Veljača u gotovo identičnim bluzama

19.03.2019 u 14:39

Bionic
Reading

Članice inicijative #Spasime susrele su se, nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem, i s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, a koja ih je ugostila u svom uredu na Pantovčaku. Za tu prigodu Jelena Veljača odabrala je romantičnu bluzu s predimenzioniranom mašnom, a gotovo identičnu imala je i predsjedničina savjetnica, bivša novinarka Mirjana Hrga

Jelena Veljača, organizatorica inicijative i prosvjeda #Spasime, u društvu još četiri kolegice i suradnice Anice Tomić, Mirsade Begović, Ume Zečević Šeparović i Nerme Mehadžić odradila je u roku dva dana dva važna sastanka.

Prvo ih je ugostio premijer Andrej Plenković, a sada je njihove zahtjeve poslušala i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, koja je u subotu bila spriječena doći na prosvjed na Tomislavcu.

  • +9
Članice inicijative Spasi me kod Kolinde Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

U njezin ured na Pantovčaku članice inicijative stigle su u pratnji novinara, a sastanku su prisustvovale i predsjedničine savjetnice, među kojima je bila Mirjana Hrga, koja se sredinom siječnja pridružila timu Kolinde Grabar Kitarović.

Bivša novinarka Mirjana Hrga odjenula je za tu prigodu svilenu bluzu s velikom mašnom na sredini ovratnika - tzv. model pussy bow - a kombinirala ju je s poslovnim točkastim hlačama.

Da su takve bluze bezvremenski modni komad, dokazala je i Jelena Veljača, koja se pak pojavila u ledenoj svijetloplavoj nijansi s predimenzioniranom mašnom. Za razliku od Hrge, Veljača je svoju bluzu kombinirala uz crno odijelo.

Ženstvene bluze s romantičnom mašnom, koja se vežu ispod vrata, vratile su se na modnu scenu u velikom stilu prije četiri godine i otad im popularnost ne jenjava. Osamdesetih godina bile su sastavni dio 'uniforme' poslovnih žena, a one su na taj način uz svoja stroga odijela i kompletiće unosile nužnu dozu ženstvenosti. Obožavala ih je i Margaret Thatcher, 'čelična lady' koja je tim romantičnim detaljem ublažavala svoj poslovično strog imidž i izgled.

No nakon 80-ih nisu bile pretjerano popularne ni među poslovnim ženama, a na modnu scenu vratile su se zahvaljujući kreativnom direktoru modne kuće Gucci, Alessandru Micheleu, koji je reinterpretirao ovu ženstvenu košulju i podario joj mladenački trendi look. Ljubiteljica pussy bow bluza je i američka prva dama Melania Trump, a nedavno je ljubičasti model s potpisom talijanske modne kuće Gucci nosila i Kate Middleton.