KLJUČNI ACCESSORIES

Modni dodaci koje morate imati ovog proljeća

15.03.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Malo treba da budete u trendu kad su modni dodaci u pitanju, ali su toliko 'must have' da bez njih ne smijete dočekati proljeće. Ako ih budete znali istaknuti, nitko neće primijetiti da uopće niste obnavljali garderobu

Početak nove godine uvijek povlači neka modna pitanja, a jedno od najčešćih je: koji modni dodaci će preplaviti dućane ulične mode i zadovoljiti glad za modom ove godine. Donosimo vam nekoliko najvećih trendova na koje morate obratiti pozornost u idućih nekoliko mjeseci. Da odmah bude jasno: '70-te haraju.

Emma Watson za PeopleTree

Uski remen

Vraća se era uskih remena. Remeni su uvijek u modi i njihov se stil neprestano mijenja, ali ove godine uski je remen 'must have'. Pravi je to zaokret u odnosu na široke remene kakvi su se nosili posljednjih godina i koliko god da ste ih nagomilali, toliko ih pospremite u kutije i zaboravite na neko vrijeme.

Sva elegancija uskih remenčića viđena je ove godine na svjetskim modnim pistama, osobito u kolekcijama proljeće/ljeto 2011. Neupadljivih su boja, poput smeđe, crne, krem, bordo, tamno plave. A da ne mora biti dosadan, pokazao je Lanvin na nedavno održanom Tjednu visoke mode u Parizu, kad su outfiti bili upotpunjeni remenima s kojih su stršali repovi poput krokodilskih, od čije kože su bili i izrađeni.

Uzak remen će učiniti atraktivnijom vašu haljinu, ali i hlače, naravno, važno je da se ne pojavljujete bez njega. Za početak kupite jedan 'univerzalni', a onda do mile volje dopunjujte svoju kolekciju.

Jaeger London proljeće/ljeto 2011.
Torbice oko pojasa

Ova, 2011. bit će sva u znaku miksa oživljenog staromodnog štiha, a u tu se sliku uklapa i trend kad su torbice u pitanju: one se nose oko pojasa.

Nešto starije generacije brzo se sjetiti onih dana kada su svi, oba spola, nosili one danas nama smiješne torbice oko pojasa... i, srećom, proživjele su neke preinake prije nego što su se vratile u modu. Očekuje se pravi bum tih torbica, no ne brinite, ne od PVC-a u fluorescentnim bojama, već od tvrde kože. Smiju, dakako, na sebi imati primjerice zakovice ili resice, ako vam se to uklapa u cjelokupan imidž.

I ovaj put one se nose ležerno, nisko od struka i preko bokova: nikako ne smiju izgledati previše funkcionalno.

Giles Daecon proljeće/ljeto 2011.
'Cat eye' sunčane naočale

Vrući trend za proljeće i ljeto bit će sunčane naočale u obliku mačjih očiju. Njihov vintage prizvuk ide odlično uz ženstvene haljinice kakve se nose i sve odiše na glamur, no kad smo kod ovih naočala, malo su pomiješanih stilova. Nosile su se, naime, 50-ih, a u modi su outfiti sedamdesetih. Ma koga briga, trgovci su ove godine obećali toliki izbor modela, da ćete svaki dan ljetovanja moći nositi drugi par, što znači da ćete ih moći uskladiti uz svaki outfit u svom ormaru.

Srećom, za one koji imaju veći modni apetit nego bankovni račun, ove stajliš naočale moći će se kupovati po sasvim prihvatljivim cijenama u dućanima ulične mode.

Natalie Portman na dodjeli Zlatnog globusa

Zrnate ogrlice

Mnogi žele dodati malo boja i samopouzdanja u svoje ormare, ali padnu u zamku krijući se iza smiješnih haljina i čudnovatih hlača. Dobar, trendi komad nakita je pak savršen način dodavanja osobnosti i živosti svojim odjevnim kombinacijama, bez da kupujete novu robu.

Perla do perle, kamenčić do kamenčića – zrnate su ogrlice, i to u nizovima, modni zakon. Već ih viđamo na poznatim dama na crvenim tepisima i partyjima, a za sebe odaberite dnevnu verziju koju je lako kombinirati, a one svjetlucave rezervirajte za večernje izlaske. Nove kolekcije, koje već pristižu u dućane s nakitom i dijelom u dućane ulične mode poput Manga, Zare, Topshopa, nude uzbudljive primjerke.