PUŠTENI U PRODAJU

Modna suradnja o kojoj se govori: Ovako izgledaju kultni Guccijevi komadi kada ih kreira dizajner Balenciage

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 17.11.2021 10:28
  • Objavljeno 17.11.2021 u 10:28
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Predstavljeni u sklopu Balenciagine nadolazeće resort kolekcije, 64 kultna komada s potpisom talijanskog Guccija, a stvorena prema zamislima Gruzijca Demne Gvasalije, od ovoga tjedna konačno su dostupni u prodaji

Kolekcija 'Hacker Project' modnih kuća Gucci i Balenciaga nije onakva kakve smo navikli viđati. Umjetnički direktori kuća, Alessandro Michele i Demna Gvasalia, zapravo nisu surađivali već su 'hakirali' kultne proizvode brendova.

Prošloga travnja Michele je kao umjetnički direktor Guccija odao počast modnoj ostavštini Toma Forda u ovom poznatom brendu i umjetničkom direktoru Balenciage, Demni Gvasaliji, kroz komade koji uključjuju prepoznatljive logotipe brendova. Nedugo nakon toga došao je red na Demnu da reinterpretira kultne Guccijeve komade u svojoj Resort kolekciju za iduću godinu.

U ovoj suradnji, Guccijev dvostruki simbol G zamijenjen je dvostrukim B logotipom kojeg je kreirao Demna Gvasalia. Nalazi se na različitim modelima torbi i drugoj kožnoj galanetriji, kao i na dodacima poput šalova, kapa, remena i čarapa. Modno piratstvo u ovom slučaju je suptilno jer se poštuju boje i tekstili specifični za komade s potpisom Gucci, a razmijenjeni su samo logotipi.

Od ovoga tjedna dostupni u prodaji, svi Guccijevi komadi u režiji Balenciaginog dizajnera stižu u limitiranom broju, a mnogi od njih već su se uspjeli rasprodati.

Talijanska kuća Gucci ovoga tjedna modnu javnost oduševila je informacijom da se nakon dvogodišnje stanke vraća na Tjedan mode u Milanu, a prekinut će ju predstavljanjem nove muške kolekcije u veljači iduće godine.

MODEL ZA JEDNU NOĆ

Gucci priredio modni spektakl u Hollywoodu, a svu pozornost na reviji ukrao je Kevin iz 'Sam u kući'

Pogledaj galeriju
32