IZ PERA SUZY JOSIPOVIĆ

Modna agentica napisala kuharicu 'Mama zna'

14.11.2011 u 10:56

Bionic
Reading

Suzy Josipović Redžepagić predstavila je svoju kuharicu 'Mama zna' na Interliberu, a posvetila ju je svojoj majci Nadi

'Kuharicu sam pripremala dvije godine. Ta jela svakog dana jede moja obitelj. Svako jelo sama sam skuhala i fotografirala. To je moje malo umjetničko djelo', kaže Suzy Josipović Redžepagić. Osnivačica Fashion Weeka Zagreb i bivša manekenka na Interliberu na Zagrebačkom velesajmu predstavila je i potpisivala svoju kuharicu 'Mama zna'.

'Kuham već 25 godina, otkad sam postala mama. Uvriježeno je mišljenje da se manekenke znaju samo šetati po pisti. Ako su još i plavuše, ni diploma ni magisterij neće lako promijeniti te predrasude', napisala je magistrica marketinga u predgovoru.

Kuharicu je 46-godišnjakinja posvetila svojoj mami Nadi, a napisala ju je da bi njezine kćeri Sara (25), Hanna (14) i Tara (11) imale sve recepte na jednome mjestu. Pazila je da jela budu jednostavna i da se začini mogu kupiti u svakoj trgovini, no ima i nekoliko kompliciranijih jela.

'Jela poput guščje jetre na jabukama granny smith pripremaju se kad želite impresionirati gosta. Po mojim receptima mogu kuhati profesionalci i početnici', kaže Suzy.

I poznati ljubitelji gastronomije imali su riječi hvale za novopečenu spisateljicu.

Ana Ugarković
rekla je da je čitajući recepte poželjela otrčati u kuhinju i isprobati ih, a jedan od naših najcjenjenijih gastronoma Veljko Barbieri nazvao ju je iskrenom i jednostavnom, čime se razlikuje od površnih estradiziranih kuharica kakve se često tiskaju.