ZA NAJVAŽNIJI DAN

Moderne i glamurozne: Ovo su najnoviji trendovi svadbenih frizura

13.05.2023 u 11:39

Bionic
Reading

Svaka mladenka nalazi se pred nizom važnih odluka koje će odrediti njen najposebniji dan, a jedna od ključnih jest stil svadbene frizure

Iako je riječ o jednom od najuzbudljivijih događaja u životu, planiranje vjenčanja jest, mora se priznati, podosta težak zadatak. Osim odabira idealne lokacije, cipela, makeup-a i vjenčanice, pred budućom mladenkom jest i zahtjevna odluka svadbene frizure.

'To je jedan od ključnih elemenata vjenčanog stajlinga. Prilikom odabira, možete se voditi i time koja frizura najbolje odgovara vašoj vjenčanici. Primjerice, visoki ovratnik znači da biste trebali imati podignutu kosu. Minimalističke vjenčanice ravnog kroja najbolje pristaju uz jednostavne frizure, jednostavnih linija. Isto tako, uz bogate haljine, efektnih i bogatih dizajna najbolje pristaje kosa koja je jednako dinamično stilizirana', kaže ekspert Tom Smith.

Kako bi odabir bio lakši, modni eksperti izdvojili su pet stilova svadbenih frizura koje su najpopularnije u 2023. godini te se pokazuju na nepogrešiv odabir!

Pola podignuta, pola spuštena kosa

Eksperti za kreiranje svadbenih frizura tvrde kako je ultimativno nepogrešiv odabir stiliziranje kose tako da je napola podignuta, a napola spuštena.

Ova frizura pristaje na sve teksture, tipove i duljine (osim iznimno kratke) te je pravi svadbeni klasik.

'Riječ je o najtraženijoj frizuri mladenki. Razlog je taj jer je riječ o kombinaciji stilova u kojem se mladenka osjeća kao da može biti potpuno svoje, a istodobno da je elegantna i glamurozna, čime dobiva na dodatnom samopouzdanju u svom najposebnijem danu', pojašnjava Smith.

Frizura kao za maturalnu

Visoki lijepo stilizirani rep popularno je zvan i 'frizura za maturalnu', a riječ je o modernom odabiru koji se pokazujem nepogrešivim.

Na crvenom tepihu nosile su je Anya Taylor Joy, Florence Pugh i Lily James, dok ju je Elizabeth Taylor birala za vlastito vjenčanje.

Ovu frizuru dodatno će podići dekoracije poput ukrasnih mašni, kopči s biserima i cirkonima te gumice za kosu bogatog dizajna.

Frizura poput supermodela

Frizure kakve nose supermodeli imaju pravilo učiniti kosu što glamuroznijom i bogatijom. Ako birate visoki rep, dodajte mu što više volumena, a za spuštenu kosu birajte bogate, raskošne kovrče.

'Želite da vaša kosa izgleda blistavo i u top izdanju. Frizure kakve su supermodeli nosili 90-ih godina su bezvremenski klasici koji nikad ne izlaze iz mode', kaže Smith.

Niske punđe

Punđe svih oblika, veličina i visina uobičajen su odabir mladenki, no ekspert za svadbene frizure Kasun Wattage tvrdi kako su u 2023. najpopularnije glamurozne niske punđe.

'Podcijenjene su, a toliko chic. Ako vam se čini da je ovaj dotjeran stil previše uglađen, uvijek možete izdvojiti nekoliko pramenova kako biste postigli dojam opuštene elegancije.'

Savjet eksperta je da ovu frizuru učvrstite sprejem za kosu kako biste si zagarantirali besprijekoran look čitavog dana.

Holivudski sjaj

Možda djeluju pomalo staromodno, ali frizure kakve su se nosile u zlatno doba Hollywooda neodoljivo su glamurozne i bezvremenski elegantne.

'Sve češće viđamo valovitu spuštenu kosu s bočnim razdjeljkom te postizanje što većeg volumena koji djeluje vrlo sofisticirano. Biraju ga mladenke koje žele izgledati besprijekorno dotjerano', kaže Smith.

Za kraj, eksperti donose jedan od ključnih savjeta: za pogođenu frizuru vrlo je bitno održavanje kose u tjednima prije vjenčanja! Preparati za sjaj i njegovanost pramenova, svježa boja za kosu (ako je mladenka nanosi) i podrezani ispucali vrhovi temelj su svake nezaboravne svadbene frizure.