kvaliteta na djelu

Mango lansirao najluksuzniju kolekciju do sada, kao stvorenu za novu sezonu vjenčanja

22.03.2023 u 15:33

  • +34

Mango Capsule

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bionic
Reading

Naziva Capsule, španjolski Mango ovih dana predstavio je novu kolekciju, u potpunosti fokusiranu na sezonu formalnih događanja pred nama

Nova kolekcija s potpisom Manga prvenstveno se ističe kvalitetom materijala i završnih obrada, kao i ekskluzivnošću odjevnih predmeta.

Kolekcija Capsule sastoji se od limitiranih odjevnih komada kao stvorenih za posebne prilike u toplim mjesecima pred nama. Uz karakteristične haljine i kombinezone brenda, tu su neodoljiva dvodijelna odijela i lepršavi modeli hlača.

Glavni materijali su svila, vrhunska viskoza, taft, perje, rese i šljokice i svi su odabrani za postizanje fantastične završne obrade, mekoće i kvalitete, bez žrtvovanja udobnosti, kako ističu iz brenda.

Kolekcija Capsule poseban je projekt koji vodi Justicia Ruano, kreativna direktorica linije Mango Woman, a za nju kaže da je još jedan korak dalje u proizvodnji ekskluzivnih komada od izvrsnih materijala.

Cjelokupna kolekcija stigla je u web trgovinu brenda, a u prodaji će biti dostupna tek u pojedinim fizičkim trgovinama.

Kolekciju Capsule Mango planira lansirati dva puta mjesečno između ožujka i rujna - razdoblja kada se održava većina formalnih događaja.

Novu liniju Manga karakteriziraju odjevni predmeti proizvedeni lokalno od vrhunskih materijala kratkog spoja i vrhunske izrade. Brend ističe da je za njezino nastajanje odabrao nove dobavljače tkanina i tvornice u Maroku i Portugalu kako bi jamčio kvalitetu sirovina i završnih obrada.

3D dizajn bio je ključan za stvaranje kolekcije. Ova digitalna praksa, koja je sada uobičajena u dizajnerskim procesima Manga, pomogla je u izradi kolekcije na brži i suvremeniji način, olakšavajući proces vizualizacije boja i volumena, između ostalih aspekata krojenja.

CAPSULE | Reserved for special occasions | SS23 Izvor: Društvene mreže / Autor: Mango

Ključni odjevni predmeti u kolekciji uključuju haljine s resicama i odijelo od gipura, oboje u nijansama crvene. Kolekcija također uključuje dodatke sa svečanijim dojmom, kao što su strukturirane torbe s dragim kamenjem, resicama ili maxi cvjetovima, kao i sandale s remenčičima u neutralnim bojama poput crne, nude i srebrne, dizajnirane da nadopune svaki outfit za svečana događanja.

Mango se u prvoj kolekciji Capsule fokusirao na tri skupine boja: crnu, crvenu i ružičastu te pastelne tonove. Ključna među njima je bijela, boja koja se nalazi u dijelu kolekcije kao stvorene za buduće mladenke koje se odlučuju za jednostavne, pristupačne i elegantne dizajne za svoj poseban dan. U svibnju, mjesecu koji je inače rezerviran za mladenke, Capsule će povećati udio ove vrste odjevnih komada.