FENDI U MILANU

Moda za ljubavne igre na seoskom imanju

25.02.2011 u 13:12

Bionic
Reading

Vuneni kaputi, vestice, suknje, karirane bluzice, krzneni kaputi i rebraste čarape donijeli su dašak seoskog života na Milanski tjedan mode kada je Karl Lagerfeld, modne kuće Fendi, poslao svoje ugrijane modele na pistu. Kolekcije za jesen/zimu 2011/12. predstavili su i Prada, Max Mara, a pravo su iznenađenje donijeli Dolce&Gabbana

Već prvi pogled na Fendijeve kreacije za iduću hladnu sezonu govori da je većina odjevnih komada od vune najbolje kvalitete, uglavnom u bojama prirode u doba kada pada lišće. Ali, bez obzira na seoske konotacije, Lagerfeld je učinio da outfiti izgledaju iznimno moderno.

Njegove košulje, haljine i vestice na prsima imaju dodatak u vidu uzdignute, nabrane ženske kravate. Til posut svjetlucavom prašinom, šljokice i ljuskice dio su svečanijih haljina, čiji porub dotiče koljena. Krzno će biti važan dio stajlinga žene i muškarca u idućoj hladnoj sezoni.

Rebraste debele čarape daju osobit kontrast Fendijevim kreacijama, najčešće u vidu zagasito narančaste boje, budući da je većina odjevnih komada u sivoj boji, bojama zemlje, maslinasto zelenoj i tamno plavoj boji. Sandale dolaze u kombinaciji svijetle i tamno smeđe boje, s remenčićem oko gležnja, prsti su lakirani, a ostatak cipelica od zmijske kože. Pete pak izgledaju kao pravokutni stupovi.

Što će se to nositi uz starke na debelu, visoku petu, reći će vam nova kolekcija iz modne kuće Dolce i Gabbana: velika i mala slova abecede odštampana crnom bojom na ružičastim, prljavobijelim, narančastim i žutim haljinama, uskim hlačama, tajicama, košuljama, puloverima, maramama. Ispisane suknjice od gotovo prozirnog materijala virit će ispod dugih vunenih pulovera, ispisane skijaške bundice i skafander-minice nose se na ispisane tajice. Rijetko na kojem komadu odjeće je moguće razaznati išta 'suvislo', ali na jednoj smo predimenzioniranoj kratkoj majici uspjeli pročitati 'Talking about you'.

Puf-minice od čupave vune potencijalni su hit, a bit će zanimljivo vidjeti i tko će od slavnih obožavatelja modne kuće prigrliti 'slogarski stil', čak i na ogrlicama od pleksiglasa. Možda se Madonna vrati u svoje osamdesete...

Iznenađujuću kombinaciju materijala – od krzna dječjih medvjedića, buklea, moher vune i kašmira do kože i krzna, uspjela je neodoljivo zajedno sašiti Max Mara. Njihove suknjice i haljine kao da su stigle iz Škotske i Irske, u vidu kilta i kariranog uzorka. Klasične elegantne bijele haljinice, kompletići i kaputi sežu do koljena i opet nam donose onu čistu, prepoznatljivu Max Marinu eleganciju. No najmirniju, najelegantniju, najnosiviju kolekciju pokazala je u četvrtak navečer Prada, odličnim kaputima od kašmira i haljinama izguljena struka. 'Nije uvijek najjasnije što je Miucca Prada imala na umu kod stvaranja kolekcije, no u svakom je komadu odjeće takva drama, baš kao i u stavu njezinih modela na pisti. Baš se treba zamisliti...', odlično je nakon Pradine revije napisao Vogue.