ZVIJEZDA SERIJE 'BLACK-ISH'

Mlada holivudska zvijezda Yara Shahidi nova je globalna ambasadorica Diora

02.07.2021 u 15:11

Bionic
Reading

Modna kuća Dior je izabrala mladu glumicu i aktivisticu Yaru Shahidi za svog najnovijeg svjetskog ambasadora brenda, a 21-godišnjakinja će biti zaštitno lice mode za žene i kozmetike ove dizajnerske kuće

Shahidi će predstavljati dizajne koje su kreirali Diorova kreativna direktorica za žensku modu Maria Grazia Chiuri i Diorov kreativni direktor za šminku Peter Philips.

Glumica je ove godine već surađivala s Diorom za Međunarodni dan žena, u drugom dijelu njihove kampanje 'Dior Stands With Women', inicijativom za obrazovanje i osnaživanje pod vodstvom žena koju je osmislio Charlize Theron Africa Outreach Project.

Za potrebe te inicijative Shahidi se pojavila na portretima, ali i u videozapisima u kojima govori o svom osobnom putu kroz aktivizam.

'Nepobitna istina je da toliko mnogo mladih žena nema mogućnost da ih se dosljedno čuje, da se osjećaju kao da ljudi istinski odvajaju svoje vrijeme da shvate što govore. I zato, kad se upustim u borbu za ono što smatram ispravnim ili za ono što smatram presudnim za određeni projekt, mislim da žene, a još gore ako ste obojena žena, povlače tu granicu hoće li to vidjeti kao aserativno ili pokretano agresivnošću. Too je važno i zahtjeva stalan razgovor čak i za mene da bih znala da to što sam aserativna i privržena nije nešto čega bih se trebala sramiti', rekla je Shahidi.

  • +7
Yara Shahidi Izvor: Profimedia / Autor: Leon Bennett / Getty images / Profimedia

Dior je u posljednje vrijeme razmatrao još nekoliko istaknutih osoba za ambasadore brenda, poput glumice Christian Serratos, pjevačice Jisoo iz južnokorejskog k-pop benda Blackpink, modela Iris Law i glumice Nine Dobrev.