STRUČNJAKINJA SAVJETUJE

'Mislite na seksi muškarce i ne brinite za bore!'

17.04.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Nosite kape za tuširanje, mislite na seksi muškarce i ne uzrujavajte se oko neizbježnih bora, poručila je japanska stručnjakinja za ljepotu

Chizu Saeki, japanska stručnjakinja za ljepotu i zdravlje kojoj je nedavno na engleskom jeziku objavljena knjiga 'Skincare Revolution', ima pomalo neuobičajen pristup njezi lica.

'Kako starite, normalno je dobivati bore, staračke pjege i normalno je da se koža opusti. To je dio procesa starenja i to znači da ste živjeli. Sve ostalo je laž, a mislim da bi svatko trebao živjeti što je prirodnije moguće', rekla je Saeki za Reuters.

U Japanu je Saeki već stekla veliku popularnost i njezini saloni za ljepotu neprestano su prepuni. Ljepotu ne smatra pitanjem kozmetike, nego stava. Sama Saeki dobra je reklama za njegu budući da joj je lice čvrsto i njegovano.

Prvi vlastiti salon za ljepotu otvorila je 2003. u 60. godini života, a prije toga je 40 godina radila kao kozmetičarka i pritom surađivala s brojnim zvučnim imenima kao što su Dior i Guerlain.

Osim stručnih savjeta pri korištenju losiona i krema za lice, Saeki savjetuje maštanje. Preporučuje razmišljanje o seksi muškarcima jer ono potiče izlučivanje hormona koji imaju pozitivan učinak na kožu.