KONAČNO PRIZNALI

Mislite da žene lažu o šopingu? Muškarci su još gori!

20.07.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Unatoč tome što su uglavnom žene na glasu kao šopingholičarke, istina je da zapravo muškarci puno više troše i onda to skrivaju, pokazalo je novo istraživanje

Anketa koju je provela šoping stranica Vouchercloud pokazala je da je vjerojatnije da će muškarci lagati o trošenju i skrivati stvari koje su kupili od svojih partnera, a sve u nastojanju da se njihove šoping navike ne otkriju.

Rezultati su pokazali da je gotovo dvostruko više muškaraca nego žena priznalo da potajno troši ili skriva troškove. Cilj je bio otkriti koliko ljudi općenito skriva svoje šoping navike od partnera te dokle su spremni ići da bi to ostalo tajna.


Na pitanje jeste li ikad skrivali neki trošak od partnera, uključujući i laganje o visini troška, 41 posto muškaraca je odgovorilo potvrdno i 22 posto žena. Na pitanje kakve su troškove skrivali, pet najčešćih odgovora bilo je: izlazak/tulum (64 posto), moda i ljepota (46 posto), troškovi hobija (22 posto), automobili i transport (13 posto) i odmor (8 posto).

Naravno, najpopularniji odgovor na pitanje zašto su skrivali bilo je izbjegavanje svađa, slijedilo je ‘ne želim uzrokovati bespotrebnu brigu’ i osjećaj krivnje.

Kako bi otkrili dokle su ispitanici bili spremni ići da bi laž ostala tajna, zamolili su ih da točno navedu primjere. Žene su najčešće lagale o cijeni (smanjivale je) i pretvarale se da su nove stvari zapravo stare, a muškarci su prije skrivali kupovinu općenito i uništavali račune.