PRAKTIČNE I CHIC

Mislite da samo botoks pomlađuje? I ove frizure brišu godine u trenu

31.08.2022 u 18:27

Bionic
Reading

Stilisti se slažu kako je ponekad dovoljna samo nova frizura da potpuno promijenite imidž i izgledate mlađe, a u tome će vam pomoći ove divne frizure s moćnim anti-age učinkom

Da, svi se slažu kako postoje i drugi načini osim sveprisutnog botoksa ili skupocjenih krema koji pomažu održavanju mladolikog izgleda.

Nije ništa novoga kako su mnoge pripadnice ljepšega spola spremne puno novca dati za beauty tretmane ili kozmetiku koja obećava čuda kako bi izgledale mlađe.

PRVA DAMA FRANCUSKE

Usprkos najnovijim trendovima, Brigitte Macron ne odustaje od omiljenih traperica

Pogledaj galeriju

Ali ponekad su najjednostavnija rješenja i nabolja - ponekad je dovoljna samo nova cool frizura jer s dobro odabranom frizurom lako 'izbrisati' godine s lica. Otkrivamo koje tri frizure djeluju poput pravog lijeka protiv starenja.

Ova tri trenda frizura osiguravaju mladenački izgled:

1. Kosa srednje dužine

Što ste stariji, to bi vam kosa trebala biti kraća? Ne, ovo je teorija koja više ne vrijedi jer duljina kose koja zapravo odgovara svakoj dobnoj skupini je kosa srednje dužine. Najbolja duljina je ona koja završava malo iznad ramena ili malo ispod: to ističe najvažnije crte vašeg lica i čini vaš vrat duljim. Slojevima stvarate dodatni volumen i tako osiguravate mladolik i svjež izgled.

2. Šiške i mekani slojevito ošišana kosa u visini očiju

Trik koji uvijek pali: meko ošišane šiške nadahnute stilom70-ih koje oči čine otvorenijima. Slojevi oko očiju na posebno lijep način privlače pozornost prema licu i ističu oči i jagodice. Ali oprez: previsoko odrezane ravne šiške mogu izgledati vrlo oštro i poništiti učinak pomlađivanja. I kovrčava kosa posebno je prikladna za ovu vrstu makeovera.

3. Kratke frizure, ali s obaveznim volumenom na potiljku

Kratke frizure uvijek nas pomlađuju? Pa baš i ne. Pripazite da frizure poput boba ili popularnog pixie reza obavezno imaju dodatni volumen na potiljku, što osigurava mladenački look. Klasične bob frizure koje su ošišane pod kutom i kraće na potiljku, primjerice, također pomažu tanjoj kosi da ima više teksture i volumena na zatiljku. Slatka pixie frizura može vrlo lijepo izgledati sa slojevima na potiljku kako bi se postigla voluminoznost.