ToplesMini premijerno će biti predstavljen na salonu automobila u Detroitu, au prodaju će krenuti sredinom iduće godine. Automobil će pogoniti dvijeverzije 1,6-litrenog četverocilindraša stvorenog u suradnji BMW-a iPSA-grupacije. Atmosferska verzija 1.6 L Cooper razvija 118 KS, dokturbopunjena izvedba 1.6 L Cooper S raspolaže sa 172 KS.

Oba modela troše do 20 posto manje goriva od svojih prethodnika teemitiraju proporcionalno manje CO2, pa prosječna potrošnja Cooperaiznosi 6,1 litru, a Coopera S 7,2 litre.

S podignutim krovom i preklopljenom stražnjom klupom novi MiniCabrio nudi 660 litara prtljažne zapremine, dok sa sklopljenim krovomslobodni volumen pada na svega 125 litara. Prvi put Mini Cabrio se nudis automatskim klimatizacijskim uređajem i podrškom za USB-memoriju ibluetooth te konekcijom za iPod i iPhone.

Krov se otvara i zatvara za 15 sekundi do brzine od 30 km/h, a kaonovitet rezerviran za Cabrio Cooper dizajneri su kontrolniminstrumentima pridodali uređaj koji mjeri provedeno vrijeme u vožnji sotvorenim krovom.