više vremena za sebe i druge

Sjećate se domova budućnosti iz SF filmova? Pronašli smo upravo takve u Hrvatskoj!

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kamo će nas umjetna inteligencija odvesti teško je reći obzirom da smo tek na početku putovanja, ali mlade generacije već su je prigrlile i uživaju u blagodatima koje ona nosi. Mlada obitelj s djetetom, mladi zaposlenik i mladi par s psom otkrivaju nam kako štede dragocjeno vrijeme prepuštajući kućanske poslove robotskim pomagačima

Anja je majka sedmogodišnjeg Iana, a kako ona i suprug puno rade, vrlo važno im je slobodno vrijeme provoditi zajedno i posvetiti se njihovom djetetu.

Kao idealno rješenje za dosadne kućanske poslove koji joj oduzimaju dragocjeno vrijeme u ionako poprilično ispunjenom danu, Anji se pokazala Braava jet m6, najnoviji model iRobotovih robota namijenjenih pranju podova.

'Volimo da nam je kuća čista pa one poslove oko doma koje si možemo olakšati rado prepustimo Braavi da ih odradi umjesto nas', kaže Anja i objašnjava kako ovaj model ima opciju za pranje podova i brisanje prašine pa su tako dva dosadna kućanska posla riješili jednim uređajem.

'Čak i ako se dogodi nezgoda, nema frke jer samo šaljem Braavu i ona sve očisti', oduševljena je Anja.

Naime, svima nam je poznato da su neke mrlje tvrdokornije od drugih, a najbolje to znaju obitelji s malom djecom. Braavu možete dodatno napojiti sredstvom za čišćenje te ona postaje spremna i za najzahtjevnije izazove.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Nezgode nisu rezervirane samo za malu djecu, a čistom i urednom domu trebali bi težiti svi. Kako robotski pomagači mogu olakšati život pokazao nam je poslovni čovjek, pripadnik mlađe generacije.

Toni je zaposlenik u jednoj od naših većih korporacija, a osim zahtjevnog radnog dana i životni mu je ritam inače dosta ubrzan. Ono malo slobodnog vremena što mu ostane želi provoditi što smislenije, bilo to neobavezno druženje s prijateljima ili hedonističko ljenčarenje vikendom. Iako mu je čistoće vrlo važna, čišćenje doma se vrlo teško uklapa u njegov životni stil, pa je idealnog partnera pornašao u Roombi, robotskom usisavaču tvrtke iRobot.

'Pomaže mi da provedem vikend odmarajući se ili družeći se s prijateljima. Otkad je koristim, imam više vremena za sebe', oduševljen je Toni svojim modelom Roombe e5154 iz serije e5, kod kojega ga najviše oduševljava mogućnost upravljanja putem mobilne aplikacije koja mu omogućava da napravi raspored čišćenja kako bi ga uvijek dočekao čist i uredan stan.

Osim toga, oduševljava ga i činjenica što putem spomenute aplikacije svoju roombu može pokrenuti bez obzira gdje se nalazio jer mu aplikacija omogućuje da svoj mobitel koristi kao daljinski upravljač za upravljanje svojim pametnim usisavačem.

Izvor: tportal.hr / Autor: Youtube

Useljenje u novi dom zasigurno je jedno od najljepših, ali i najstresnijih trenutaka u životu, a kad se pritom po prvi put par useljava u zajednički dom, ulozi su još veći. Svaka pomoć u tim je trenucima više nego dobrodošla, a mladi par s psom svoje je idealne pomagače pronašla u drugom paru, i to onom robotskom tvrtke iRobot.

Kako zgrada u koju se useljavaju u svoj novi stan još nije gotova, objašnjava Zvone, sve je puno sitne građevinske prašine, a popriličan nered za sobom ostavljaju i radnici koji rade na uređenju samog stana. No priznaje Zvone da zbog uzbuđenja i sami nisu najspretniji pa stalno nešto prosipaju, a u svemu tom neredu imaju i svesrdnu pomoć psa Đure.

Spomenuti robotski par koji ljudskom paru pomaže u održavanju reda prilikom useljavanja, čine robotski usisavač Roomba i7+ i robotski perač podova Braava jet m6.

Izvor: tportal.hr / Autor: Youtube

Kao i većina krisnika koji su imali prilike isprobati Roombu i7+, Zvone je oduševljen najvećom inovacijom ovog modela – samostalnim pražnjenjem spremnika.

'Spremnik na novoj Roombi je genijalna stvar. Ne moramo ga prazniti gotovo mjesec dana', pojašnjava Zvone. Obzirom da s Roombom i7+ može upravljati putem mobilne aplikacije, pri čemu u bilo koje vrijeme i s bilo koje udaljenosti svog robota možete poslati u akciju, gotovo uopće ne mora brinuti o svom robotu koji ga uvijek dočeka s usisanim podovima novog stana.

Ipak, tu nije kraj Zvoninom oduševljenju pa kaže kako je najbolja stvar od svega to što preko aplikacije upravljam istovremeno s dva uređaja koji međusobno komuniciraju pa nakon što Roomba usisa, Braava opere pod.

'Kombo ta dva uređaja daje nam više vremena baviti se detaljima u našem novom stanu. A to je ono u čemu trenutno najviše uživamo', pojašnjava Zvone.

Pogledajte akcijske modele u galeriji:

Akcijski modeli

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Želite li i vi imati čist dom svaki dan, uštedjeti svoje vrijeme i uložiti u nešto što će posao čišćenja obavljati umjesto vas? Nemojte propustiti priliku jer u periodu od 01.04. do 10.05.2020 Roomba 605 je na akciji s maloprodajnom cijenom od 1.699 kn, Roomba e5152 je na akciji s maloprodajnom cijenom od 3.099 kn i Braava jet m6 na akciji s cijenom od 4.799 kn. Svoj robotski usisavač ili robotski perač podova možete nabaviti u Internet trgovini iRobot Hrvatska. Trgovina radi 24 sata, dostava je brza i uz kupnju robota besplatna. Određene akcijske modele robotskih usisavača Roomba i perača podova Braava možete pronači i u Internet trgovini partnera Emmezeta, Svijet Medija, Bazzar, Links, eKupi, Elipso. Više o proizvodima možete si pogledati ovdje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!