NOVA IKONA STILA

Meghan Markle obara modne rekorde: Njezina izdanja svi žele kopirati

04.12.2017 u 12:03

Bionic
Reading

Kao pridošlica u britanskoj kraljevskoj obitelji, američka glumica Meghan Markle i novopečena zaručnica princa Harryja uživa ogroman modni utjecaj na internetu

Između rasprodane torbice brenda Strathberry, bijelog kaputa koji je razgrabljen nekoliko minuta nakon javne objave zaruka te casual kombinacije za sportsko događanje Invictus Games, američka glumica i novopečena zaručnica princa Harryja službeno je postala nova ikona stila.

Zbog nošenja odjevnih komada relativno nepoznatih brendova Meghan Markle mnogi su povezali s Michelle Obamom, bivšom prvom damom Amerike koja je u osam godina suprugova mandata često davala prednost neafirmiranim imenima na modnoj sceni.

  • +12
Modni stil Michelle Obame Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Iz posljednjih izdanja sasvim se jasno može zaključiti da Meghan, poput Michelle, želi pružiti potporu domaćim dizajnerima, što je imala priliku dokazati odabirom bijelog kaputa kanadskog brenda Line u povodu javne objave zaruka. Spomenuti kaput rasprodan je brzinom svjetlosti, a svjestan njegova globalnog uspjeha, kanadski brend Line odlučio ga je ponovno uvrstiti u ponudu pod nazivom 'The Meghan'.

  • +14
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Reuters / Autor: TOBY MELVILLE

Osnivač brenda John Muscat dodaje kako Line nije velika kompanija te kako sve izrađuju ručno, a u razgovoru s medijima otkrio je da je Meghan dobila kaput na poklon i isti model posjeduje u nekoliko boja.  

Samo nekoliko dana nakon službene objave zaruka Meghan je na prvi kraljevski zadatak u Nottinghamu pristigla u tamnoplavom kaputu kanadskog brenda Mackage, ispod kojeg se nazirala tek suknja bež boje i visoke čizme od brušene kože u crnoj boji, a cjelokupnu kombinaciju začinila je odabirom torbice bordo boje s potpisom škotskog brenda Strathberry.

Spomenuta torba, poput mnogih odjevnih komada u kojima se dosad mogla vidjeti novopečena zaručnica britanskog princa Harryja, rasprodana je u svega nekoliko sati.

Glasnogovornica brenda, koji su 2013. pokrenuli Leeanne Hundleby i suprug Guy, za britanski Telegraph izjavila je da su oduševljeni. Navodno u vrijeme kad je Leeanne nekoliko torbica iz kolekcije poslala Meghan Markle još nije bilo obznanjeno da su ona i princ zaručeni.

  • +8
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Reuters / Autor: EDDIE KEOGH

Modna dominacija Meghan Markle započela je i prije službene objave zaruka. Tijekom ljetnog boravka u Torontu, uoči tradicionalnog sportskog događanja Invictus Games, pojavila se u ležernoj kombinaciji, a njezini odjevni komadi i modni dodaci, poput traperica brenda Mother Denim, 'muške košulje' dizajnerice Mishe Nonoo, smeđih balerinki u špic s potpisom Sarah Flint i sunčanih naočala brenda Finaly & Co, rasprodani su rekordnom brzinom.

  • +12
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nije nikakva tajna to da se sve što je britanska miljenica Kate Middleton nosila prodalo neviđenom brzinom, a čini se da je dobila dostojnu konkurenciju u lijepoj američkoj glumici rođenoj u obitelji Afroamerikanke i bijelca.

'Meghan njeguje chic, ali vrlo pristupačan stil s kojim se mogu poistovjetiti brojne žene, stoga nije nikakvo iznenađenje to da mnoge od njih žele rekreirati njezin izgled', izjavila je dizajnerica Sarah Flint za novopečenu zaručnicu princa Harryja.