POČELA PRODUCIRATI

Marija Cvitanović: Znam da ne može stalno biti dobro

07.12.2009 u 10:41

Bionic
Reading

Poput Romana Majetića, i Marija se bacila u producentske vode, pa u koprodukciji s HTV-om producira dokumentarac o Sandri Paović. Iako je završila ekonomiju i radila kao stilistica, to je prihvatila kao novi izazov

Diplomirana ekonomistica Marija Cvitanović prihvatila je poziv sportskog novinara Brune Kovačevića da u koprodukciji s HTV-om producira dokumentarno-igrani film o stolnotenisačici Sandri Paović - 52 minute. Marija je napisala i pjesmu

koju je snimio band aid što ga čine najpoznatija imena hrvatske glazbene scene poput Tonija Cetinskog, Nine Badrić, Olivera, Vanne, Massima, Akija Rahimovskog, Borisa Novkovića te Indire Vladić Mujkić.

'Nisam dvojila oko ovog projekta. Valjda je to neki osjećaj u tebi, barem ja tako funkcioniram da puno ne dvojim kada mi nešto ovako sjedne na prvu i kada vjerujem u to. Uostalom, zašto ne raditi nešto novo? Ni kostimografija, nakon završenog fakulteta financija, nije bila moje zanimanje pa sam iznimno uživala radeći to', ispričala je Marija, koja se, kaže, razumije u sportske priče jer je i sama supruga nekadašnjeg nogometaša.

'Ne mogu se potpuno poistovjetiti sa samim sportašima, ali s jednim velikim dijelom njihova života sigurno mogu. Sportski život traži velika odricanja i ne ostavlja puno vremena za život što ga imaju ljudi koji se bave nekim drugim zanimanjem', otkrila je Marija.

Brak Igora Cvitanovića i stilistice je pod povećalom javnosti otkada je ona započela aferu s Romanom Majetićem, vlasnikom producentske kuće AVA u kojoj je radila kao kostimograf. Ubrzo nakon toga i Igor se okrenuo burnom načinu života pa je fotografiran kako se zabavlja s nepoznatom djevojkom u noćnom klubu Sokol. Kada su to mediji objavili, Igor je nasrnuo na uredništvo Storyja, koji je imao ekskluzivne fotografije, zbog čega je završio u zatvoru Remetinac. Iako se naveliko pisalo o njezinoj ljubavi s Majetićem, a i fotografirani su zajedno s njegovim sinom, Marija je došla po svog supruga u zatvor.

'Znam da jednostavno ne može stalno biti dobro i da će i to loše, kada se javi, jednom proći. Nalazim snagu baveći se stvarima do kojih mi je stalo, kada kreiram, stvaram nešto, bilo da je riječ o glazbi, filmu ili modi. Taj konačan rezultat, kada nešto dobro napravim, daje mi snagu', zaključila je Cvitanović.