ŠUŠKA SE, ŠUŠKA

Marc Jacobs dolazi na tron u Dior?

12.08.2011 u 11:14

Bionic
Reading

Naveliko se šuška da bi popularni dizajner Marc Jacobs mogao naslijediti Johna Galliana na mjestu glavnog dizajnera u modnoj kući Dior

Iako iz Diora nije izašla konkretnija službena informacija tko je na listi za mogućeg nasljednika čelne dizajnerske pozicije, šuška se da je upravo Marc Jacobs najdraži Bernardu Arnaultu, glavnom čovjeku kompanije LHVH koja upravlja i Diorom.

Nakon što se kuća visoke mode Dior odrekla Johna Galliana zbog skandala nastalog poslije optužbi da je dao antisemitske izjave, oči modnog svijeta širom su otvorene i prate zbivanja vezana uz brend.

Brazilski website Glamurama piše: 'Arnault i Jacobs našli su se nekoliko puta posljednjih tjedana da bi diskutirali o stanju i mogućnostima u Dioru. '

Jacobs je trenutačni kreativni direktor u Louisu Vuittonu, a svoj je ugovor obnovio u siječnju te se smatra da će ostati na toj poziciji čak i ako preuzme palicu u Dioru.

Ipak, mnogi se unutar kuće protive tome da Jacobs vodi oba brenda pa se očekuje još zavrzlama, iako Glamurama tvrdi da ga Arnault više želi u Dioru. Nije ni čudo, jer je Jacobsov imidž definitivno dovoljno snažan da vrati Dioru sjaj zasjenjen Gallianovim skandalom.