BEAUTY SAVJET

Mali trikovi za ljepšu i bujniju kosu

04.01.2012 u 14:00

Bionic
Reading

Nema pripadnice ljepšega spola koja ne mašta o raskošnim slapovima kose, no nažalost nismo sve obdarene bujnom grivom. Donosimo nekoliko korisnih savjeta za ljepšu kosu

Kosa je moćno oružje zavođenja, a premda bi mnogi pomislili da dečki prvo primijete obline ili duge noge, čini se da je upravo sjajna kosa ono što ih privlači. Čak je 44 posto pripadnika jačeg spola u jednom istraživanju priznalo da prvo na ženi primijete kosu.

Cheryl Cole priznaje da svojoj kosi posvećuje puno pozornosti; njezina bujna griva nije nikad nezapažena. Premda su je mnogi kritizirali zbog voluminoznih frizura, lijepa se britanska pjevačica zbog toga ne uzrujava. Kaže da što joj je frizura bujnija, to se i ona bolje osjeća.

Dakako, tanka i masna kosa nije nimalo lijep prizor, zato pripazite pri odabiranju odgovarajućeg šampona (u našim trgovinama s kozmetičkim potrepštinama izbor je više nego bogat). Neki sastojci poput proteina mogu gotovo udvostručiti bujnost kose. Drugi sastojak koji bi trebalo tražiti u šamponima su vitamini skupine B, posebno B3. Stari trik je i kosu što više ispirati hladnom vodom jer, osim što će dobiti bujnost, hladna voda daje prirodan sjaj.

Neke se djevojke pak kunu u jedan dobro poznati savjet – pranje kose neposredno prije spavanja; dobro je prosušiti ručnikom i otići u krevet kose omotane u ručnik. Ujutro će kosa biti znatno punija nego nakon sušenja.

Za volumen kose koristit će i veliki uvijači – nakon pranja, kosu i prosušiti ručnikom, rasporediti velike uvijače s obje strane razdjeljka i pustiti da se tako osuši. Kosu samo kasnije pažljivo treba raščešljati i prstima oblikovati frizuru koja će izgledati mrvicu valovito.

Ako si vješta u feniranju, kosu prvo lagano posuši pa nanesi sredstvo za volumen s donje strane te uz pomoć velike četke oblikuj frizuru.

Dobar trik za dojam bujnije kose su i nekoliko tonova svjetliji pramenovi raspoređeni po površini – ovo će dati dodatni efekt gušće kose.