RUŠIMO MITOVE

Mala škola analnog seksa

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 13.08.2010 08:36
  • Objavljeno 13.08.2010 u 08:36
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Od svih seksualnih aktivnosti, analni seks izaziva najviše straha i pogrešnih shvaćanja. Unatoč statističkim podacima koji goovre da je gotovo svaka četvrta žena isprobala analni seks, ta je aktivnost i dalje tabu, posebno među nježnijim spolom. Mnoge žene uopće ne žele isprobati analni seks jer svoje znanje o njemu temelje na mitovima i pogrešnom shvaćanju

Uz malo proučavanja, nije teško shvatiti da se i u analnom seksu itekako može uživati. Anus je prepun osjetljivih živaca i zapravo je jedna od najintenzivnijih erogenih zona. Bilo kakva stimulacija anusa može izazvati snažan osjećaj ugode. Prije nego što zauvijek odbacite analni seks, proučite najprije koji ga mitovi prate i zašto su pogrešni.

Analni seks je prljav
O vaginama su gotovo pjevani hvalospjevi, a uz anus se uvijek vežu grube i prljave riječi. Ako održavate normalnu higijenu tijela, anus je čist kao i bilo koji drugi dio tijela. Istina je da anus sadržava neke svoje specifične bakterije koje mu služe za zaštitu. Upravo zbog toga nije preporučljivo da nečim najprije dodirujete anus, a onda vaginu jer to može prouzročiti vaginalnu infekciju.

Analni seks je bolan
Nema nikakvog razloga da analni seks bude bolan, ako sve radite onako kako treba. Ako prije eksperimentiranja naučite pravilne tehnike, u analnom seksu biste mogli jako uživati. Za užitak u analnom seksu ključno je da ste naučili sve o analnom seksu te da ste opušteni. Naravno, pri ruci morate imati i lubrikant. Anus je cijev okružena s dva sloja mišića. Vanjski sloj je pod vašom kontrolom, a unutarnji se sam automatski stišće i opušta. Opuštanje vanjskog sloja mišića pridonosi boljem analnom seksu i čini ga ugodnijim. Anus nema mogućnost vlaženja, pa će vam zato trebati lubrikant, a puno lubrikanta donosi veći užitak.

Analni seks je štetan i nezdrav

Mnoge se žene boje da će im analni seks prouzročiti hemeroide, pukotine ili druga oštećenja. Neke se čak boje da će im analni seks prouzročiti inkontinenciju te da će do kraja života morati nositi pelene za odrasle. Ugodan analni seks ne oštećuje ni anus, a ni rektum. Ako je vaš partner zdrav, nemate se čega bojati. Ipak, u analni seks ne treba se upuštati s partnerom kojega ne poznajete dovoljno i za kojega niste sigurni da je zdrav. Naravno, za to postoje kondomi, ali izbjegavajte one sa spermicidima jer vas mogu iritirati.

Analni seks je perverzan i neprirodan čin
Analni seks se prakticira već stoljećima, ali se zadnjih godina o njemu govori javno. U nekim kulturama, žene se upuštaju u analni seks zbog zadovoljstva i užitka, a istodobno im djevičanstvo ostaje netaknuto. Teško je govoriti što je prirodno, a što nije. To ovisi o svakome čovjeku i vi morate odlučiti što je za vas prirodno i normalno. Ako zaista analni seks doživljavate kao nešto neprirodno, tada ga ne biste trebali prakticirati. Zapamtite, vaša seksualnost je u vašim rukama.

Analni seks je samo za homoseksualce
Analni seks dugo se smatrao rezerviranim samo za homoseksualce. Međutim, činjenica je da u analnom seksu uživaju i mnogobrojni heteroseksualni parovi. Analni seks je samo jedan od načina na koji ljudi mogu prakticirati seks i uživati. On nema nikakve veze sa seksualnom opredijeljenošću. Kao i uvijek kad je o seksu riječ, činite samo ono što želite i što vam donosi užitak. Analni seks nikada neće biti dobar ako vas na njega prisiljava partner. Izbor je na vama. Ako volite eksperimentirati, svakako pokušajte. Ako vam se pak cijela ideja analnog seksa čini odbojna, onda nemojte.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi