MASKARAMANIJA

Mala kozmetička remek-djela

05.11.2010 u 10:28

Bionic
Reading

Stigle su nam inovativne maskare u boji, one koje ne iritiraju vrlo osjetljive oči i pojednostavljuju kreiranje glamuroznih lookova

Za razliku od ostalih kozmetičkih proizvoda, maskara je tehnički najzahtjevniji proizvod. Osim postojanih formula i sve podatnijih četkica, znanstvenici i umjetnički direktori kozmetičkih kuća dizajniraju sve inovativnija pakiranja kojima će nas privući i ostaviti bez daha.

Pakiranje kakvo dosad sigurno niste vidjeli možete testirati na najnovijoj Niveinoj maskari Max Volume Twist. Kao što joj i ime kaže, prilikom otvaranja maskare ovisno o broju okreta možete regulirati željeni volumen trepavica. Niveina inovacija olakšava doziranje formule na dlačicama četkice, koju više ne morate 'ručno' čistiti od suviška. Za dnevni make-up previđena je početna pozicija kojom se izvlači minimalni volumen trepavica i elegantan look. Nešto zahtjevnije šminkerice odmah će se ujutro odlučiti za glamurozan look, dok je za večernje izlaske predviđena treća pozicija prilikom okretanja maskare koja jamči diva look i 300% veći volumen trepavica.

Za vlasnice superosjetljivih očiju koje zasuze i na sam spomen maskare, kakvih je nažalost sve više, stižu dobre vijesti iz La Roche Posaya. Možda dosad niste znali da taj dermokozmetički brend proizvodi i make-up, a ne samo kvalitetne proizvode za njegu osjetljive kože. Konačno su i u naše ljekarne stigle La Rocheove visokotolerantne maskare Respectissime Densifieur i Extension. Prva sadrži serum za jačanje koji nakon dva tjedna osigurava jače i voluminoznije trepavice, dok druga sadrži polimer za izduživanje i bolju prekrivenost svake trepavice.

S druge strane Jadrana, talijanski make-up stručnjaci koncentrirali su se na boje svojih malih remek-djela. Diego dalla Palma i Collistar za ovu sezonu predlažu nebeskoplave i intenzivno ljubičaste nijanse maskara koje naglašavaju boju šarenica, dok se Deborah ponosi najcrnjom od svih nijansi crne.