FORBESOV POPIS

Madonna je najbolje plaćena glazbenica 2013.

20.11.2013 u 08:49

Bionic
Reading

Kraljica popa još je uvijek na vrhu! Madonna je najbolje plaćena glazbenica 2013., a slijede je Lady Gaga, Bon Jovi i Justin Bieber

Časopis Forbes izračunao je kako je 55-godišnja diva zaradila 125 milijuna dolara od lipnja 2012. do svibnja 2013., a sve to zahvaljujući uspješnoj turneji MDMA.


Forbes navodi da su uzeli u obzir prodaje koncertnih ulaznica, naknade za pjesme, prodaju robe, angažmane u reklamnim kampanjama te druge poslovne pothvate glazbenika.

Lady Gaga zauzela je drugo mjesto s godišnjim prihodom od 80 milijuna dolara. Na turneji je zaradila 160 milijuna dolara, no da je nije morala prekinuti zbog ozljede kuka, Forbes procjenjuje da bi povukla čak 200 milijuna dolara.
Na trećem je mjestu ikona 80-tih Bon Jovi koji je zaradio 79 milijuna dolara, slijedi ga Toby Keith, a na petom je mjestu grupa Coldplay.

Odnedavno loš dečko popa Justin Bieber na Forbesovom se popisu našao na šestom mjestu, a pjevačica Taylor Swift je na sedmom mjestu zahvaljujući godišnjoj zaradi od 55 milijuna dolara koje može zahvaliti i unosnim ugovorima s Covergirlom, Sonyjem i Diet Coke.

Na osmom je mjestu Elton John sa zaradom od 54 milijuna dolara, dok ga slijede sa samo milijun dolara manjom zaradom Beyonce i Kenny Chesney, prenosi MailOnline.