tako nosive

Laskave u svakoj prilici: Ovo su najpoželjnije haljine za zimu

04.11.2023 u 20:44

Bionic
Reading

Iako smo već zagazili u jesen, trendovi koji su obilježili proljeće i ljeto 2023. nastavljaju i dalje svoju vladavinu donoseći sa sobom elemente prikladne vremenskim prilikama i dublje boje. Nema sumnje, ova modna jesen bit će uzbudljiva, a ako ne vjerujete – bacite oko na ove haljine

Kada pomislimo na trendove za odijevanje za kraj 2023., na pamet odmah pada raskoš Carrie Bradshaw. Po pitanju haljina, mnogi su trendovi hrabri, ali itekako nosivi u mnogim prilikama ako se usudite nositi svoje najljepše modele za svakodnevne izlaske.

Novu sezonu obilježilo je mnogo trendova vrijednih spomena. Od istaknutih specifičnih nijansi - poput nježne, a opet dovoljno upečatljive svijetložute boje, zatim boje patlidžana i bogate čokoladnosmeđe - do oživljavanja točkica na način koji djeluje suvremeno, ali bez gubitka onog vintage prizvuka.

A još uvijek je itekako poželjan traper, no po pitanju haljina dizajneri su ih produžili pa padaju gotovo u potpunosti prekrivajući noge. Ako se pak pitate kakvu haljinu nabaviti za sezonu pred nama, uz ova četiri trenda sigurno nećete pogriješiti.

Novi holivudski glamur

Mnogi zimski trendovi za 2023. su se spojili u ono što modni znalci nazivaju 'novim Hollywoodom', a obuhvaća maksi duljine, koje trenutno preferiraju dizajneri na pisti, elegantne krojeve, perje, cvjetne aplikacije i još mnogo toga. Smjele haljine nikad nisu bile relevantnije dok se približavamo sezoni zabava, iako su sve češći izbor i za neformalna događanja u kombinaciji s ravnim cipelama, kao što je prikazao brend Tove.

Gotički vrt

Zatamnjeni cvjetovi trend su koji se ponavlja svake zime, ali sada vrlo snažno dominiraju. Od printa trešnjinih cvjetova do jednobojnih pozadina, postoji ponešto za baš svaku ljubiteljicu nijansi bobičastog voća i palete lišene boja.

Točka, točka, točkica

Uskočite u vremeplov dok se vraćamo u 1950-e. Uz životinjski print i pruge, točkice su nedvojbeno jedan od bezvremenskih motiva, a u zimi 2023. ponovno dominiraju. Mini, maksi i čiste iteracije su dobrodošle. Treba samo odabrati.

Traper od glave do pete

Iako stajling s traperom od glave do pete nije novo modno otkriće, modne piste za ovu su nam sezonu pružile izdužene stilove. Haljina od trapera ima u izobilju - od opuštenih do pripijenih, strukturiranih stilova koji se sastoje od čvršćeg materijala. Mnogi od traper lookova s modnih pista 2023. sadržavali su košulje i suknje koje su se slagale u neodoljivu cjelinu (naprimjer, Ganni). No high street brendovi kreirali su nadahnute stilove od kojih mnogi podsjećaju na dva komada.

  • +11
Trendi zimske haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo