brzo gotovo

Lagana puretina s batatom savršen je ljetni ručak iz jednog lonca

23.07.2023 u 11:15

Bionic
Reading

Ovaj ukusan i hranjiv ručak gotov je za tek nešto više od 30 minuta, a zbog bogatstva proteina u puretini, dugo će vas držati sitima

Ručak za čiju vam je pripremu potreban samo jedan lonac uvijek je poželjna opcija, a pogotovo ljeti kada je mnogima prioritet smanjiti vrijeme provedeno u vrućoj kuhinji.

Osim toga, ljeti smo u potrazi za laganim i hranjivim obrocima koji će nas dugo držati sitima, bez da nam stvaraju osjećaj težine i pojačane vrućine.

Upravo takav obrok je mljevena puretina s batatom, obogaćena listićima kelja i avokadom bogatim zdravim i lako probavljivim masnoćama. Za pripremu i kuhanje ovog ručka trebat će vam tek nešto više od 30 minuta, a zbog bogatstva proteina u puretini, dugo ćete osjećati sitost!

Sastojci:

  • 450 g mljevene puretine
  • 1 srednji luk
  • 1 ljutika
  • 3 češnja češnjaka
  • 1/4 šalice paste od rajčice
  • 1 batat srednje veličine, oguljen i narezan na kockice
  • 1 šalica pileće juhe
  • 2 žličice dimljene paprike
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 3 šalice nasjeckanog svježeg kelja
  • 1/2 žličice mljevene crvene paprike
  • 1 srednje zreli avokado, oguljen i narezan na ploške
  • Mljevena svježa menta, po želji

Priprema:

U velikoj tavi 8-10 minuta kuhajte puretinu, luk, ljutiku i češnjak na srednje jakoj vatri dok puretina više ne bude ružičasta, a povrće je omekanilo, pritom usitnjavajući puretinu na mrvice.

Dodajte tijesto od rajčice; kuhajte i miješajte još 1 minutu.

Dodajte batat, juhu, dimljenu papriku, sol i papar. Zakuhajte pa smanjite toplinu.

Pirjajte poklopljeno dok batat ne omekša, oko 10 minuta, povremeno miješajući.

Dodajte kelj i žličicu crvene paprike; kuhajte i miješajte dok kelj ne uvene, oko 2 minute. Poslužite s avokadom i po želji mentom.