KREME S KOLAGENOM

Kupovanje krema za smanjivanje bora je bacanje novca

19.01.2011 u 10:24

Bionic
Reading

Proizvođači skupocjenih krema s čudotvornim kolagenom obećavaju izravnavanje i uspješno smanjivanje neizbježnih bora te zatezanje kože, međutim znanstvenici tvrde da je kupovanje takvih krema obično bacanje novca

Čudotvorni učinak kolagena koji se nalazi u brojnim kremama čija je funkcija zatezanje kože te smanjivanje bora kako bi se postigao mladenački izgled osporavaju brojni znanstvenici te tvrde da su molekule kolagena koje se nalaze u kremama i losionima prevelike te da samo vrlo mali broj njih uspijeva proći kroz kožu.

Rezultat prevelikih molekula kolagena je upravo taj da ostaju na površini kože te se nakon umivanja i čišćenja lica jednostavno isperu. Doslovce govoreći, novac potrošen na skupe kreme se baca u vodu.

Kolagen je protein koji koži daje jakost i elastičnost, međutim s godinama njegova razina opada u ljudskom organizmu, te je stoga on postao ključni sastojak mnogih krema za koje se čvrsto tvrdi da obnavljaju kožu i ravnaju bore.

Richard Guy, profesor na Sveučilištu u Bathu, tvrdi: 'Ideja prema kojoj su nastali mnogi proizvodi za ravnanje bora je ta da molekule kolagena mogu proći kroz gornje slojeve kože te tako ukloniti naš prirodni kolagen, no to je besmisleno. Činjenica je da je molekula kolagena velika, a koža je građena tako da takvim molekulama ne dopušta ulazak u organizam.'