J. D. POWER DOKUČIO

Kupci zainteresirani za džidže dok god ih ne moraju platiti

  • Autor: I. Ć.
  • Zadnja izmjena 10.06.2009 15:34
  • Objavljeno 10.06.2009 u 15:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Tehnološka opremljenost automobila posljednjih je godina napredovala eksponencijalnom brzinom, a danas čak i gradski mališani raspolažu opremom koja je donedavno bila rezervirana za najprestižnije modele luksuznih proizvođača automobila

Jednu od vodećih tvrtki za ispitivanje javnog mnijenja stoga je zanimalo koliko su kupci tehnološki osviješteni te, pri kupnji novog automobila, zainteresirani za opremanje svojih vozila tehnološkim džidžama poput navigacije ili multimedijalnog hardvera.

Kako je ispitivanje na uzorku od čak 19.000 ispitanika pokazalo, današnji su kupci izuzetno tehnološki orijentirani, a čak ih je 65 posto iskazalo interes za ugradnju tehnoloških novotarija u svoje novo vozilo. Naravno, dok nije spomenuta prosječna cijena od 9.000 kuna, kada je interes pao na svega 20 posto. Kupci luksuznijih vozila održali su 45 posto interesa i na spomen više cijene ugradnje.

Valja spomenuti i da je trećina ispitanika bila zainteresirana za upotrebu vlastitih MP3 reproduktora u automobilu, dok je 27 posto njih zaželjelo neki oblik integracije pametnih telefona poput iPhonea ili Blackberrya u automobilu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi