STATEMENT MODEL

Kultni komad u novom ruhu: Je li ovo najglamuroznija bomber jakna sezone?

11.11.2022 u 14:45

Bionic
Reading

Iako su posljednjih godina bivale u drugom planu uslijed popularnosti nekih drugih modela, prepoznatljive bomber jakne ove sezone ponovno su u trendu, a za najglamuroznije verzije ovog modnog klasika pobrinula se talijanska Prada

Bomberica kao vrsta jakne stvorena je davne 1926. godine za zaštitu pilota od niskih temperatura da bi postala punopravnom članicom ulične mode, a njezina maslinastozelena verzija neprolaznim klasikom u ormaru.

Dizajnom ove kultne jakne u aktualnoj sezoni posebno se poigrala talijanska Prada u sklopu svoje Re-Nylon kolekcije.

Tjedan mode u Milanu

Modni trendovi koje ćemo tako rado prigrliti: Prada ima formulu za najbolje modele kaputa, jakni i sakoa

Pogledaj galeriju

Spomenuta linija predstavlja inovativnu evoluciju najprepoznatljivijeg obilježja brenda, najlona, amblema Pradinog osebujnog stajališta o modernom luksuzu, industrijskoj ljepoti i suvremenom životu već više od četiri desetljeća.

Re-Nylon kolekcija sljedeći je korak u održivom luksuzu i tehnologiji tkanina, u potpunosti stvorena od regeneriranog najlona nastalog recikliranjem i pročišćavanjem plastike prikupljene iz oceana, ribarskih mreža, odlagališta i otpada od tekstilnih vlakana diljem svijeta.

Od njega su stvorene i možda najglamuroznije verzije bomber jakni trenutno dostupnih u prodaji.

Njihov klasični izgled Prada je modernizirala u pogledu kroja, baš kao i detalja poput perja i cvjetnih aplikacija koje čine zanimljivi 3D uzorak.

Nesvakidašnje bomberice s potpisom Prade već su dobile pozornost poznatih dama iz svijeta mode poput Rihanne i proslavljene dizajnerice cipela, Amine Muaddi.