POČEO TJEDAN PSIHOLOGIJE

Krizna vremena: Psihologija u službi brige o mentalnom zdravlju

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 15.02.2021 11:08
  • Objavljeno 15.02.2021 u 11:08
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

Ovaj tjedan u trajanju od 15. do 21. veljače obilježava se Tjedan psihologije. 'Krizna vremena: Psihologija u službi brige o mentalnom zdravlju' naziv je ovogodišnje akcije Zagrebačkog psihološkog društva (ZPD) na društvenim mrežama

Briga o mentalnom zdravlju u kriznim vremenima iz perspektive psihologijske znanosti i struke, tema je kroz koju će psiholozi iz Zagrebačkog psihološkog društva ukazati na ono što smatraju važnim u zaštiti mentalnog zdravlja.

'Svakodnevno ćemo od ponedjeljka do petka objavljivati po jedan tekst na različite, međusobno povezane teme: važnosti djelovanja utemeljenog na znanstvenim činjenicama u kriznim vremenima, odgovornosti države za brigu o mentalnom zdravlju, odrednicama vođenja u krizi utemeljenog na izgradnji povjerenja, medijskom izvještavanju o kriznim situacijama te preduvjetima uspješnih kriznih intervencija. Tjedan ćemo završiti apelom kojim svima na vodećim i odgovornim pozicijama želimo ukazati na to što nam sve treba, a trenutno nemamo, kako bismo mogli brinuti o mentalnom zdravlju građana i građanki Republike Hrvatske. Bez mentalnog zdravlja nema zdravlja. To je nešto što znamo mi kao psihologinje i psiholozi, ali i nešto što jasno definira Svjetska zdravstvena organizacija i zbog toga ovom akcijom želimo pomaknuti mentalno zdravlje sa margina prioriteta našeg društva. Krizna vremena za to nam daju dodatnu motivaciju, ali i priliku', poručuju iz Zagrebačkog psihološkog društva.

Dobrodošli u Tjedan psihologije! Današnji tekst koji se bavi temom znanosti pročitajte ovdje:...

Objavljuje Zagrebačko psihološko društvoNedjelja, 14. veljače 2021.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!