blagdanska čarolija tportala

Krenulo je naše tradicionalno blagdansko darivanje: Danas poklanjaju Skintegra, VBZ, ETRANET grupa i SPAR Hrvatska

08.12.2020 u 12:24

Bionic
Reading

Ni ovoga prosinca nismo zaboravili na vas, naše vjerne čitatelje. U suradnji s partnerima pripremili smo mnoštvo poklona koje darujemo svakoga radnog dana od danas do Badnjaka. Kako biste sudjelovali u blagdanskoj nagradnjači i osvojili vrijedne poklone naših partnera sve što trebate je pronaći nagradno pitanje u članku i uključiti se u blagdansku čaroliju tportala

VBZ vam daruje knjige Lanac - Adrian McKinty i Srebrna krila - Camilla Läckberg.

Lanac - Adrian McKinty. Primili ste poziv s nepoznatog broja: vaše dijete je oteto. Ako ga želite ponovno vidjeti, morat ćete oteti nečije tuđe dijete. Ali to nije sve, pustit će ga tek kada roditelji djeteta koje ste vi oteli također otmu nečije dijete. Ako se lanac ne nastavi, vaš sin ili kći platit će najgoru cijenu… Sada ste i vi dio lanca. Niste prvi, a zasigurno ne ni posljednji…

O autoru: Adrian McKinty irski je pisac rođen u Belfastu u Sjevernoj Irskoj. Studirao je pravo na Sveučilištu Warwick i filozofiju na Oxfordu. McKinty je autor krimića i trilera i dobitnik jnagrada Edgar, Ned Kelly, Barry, Audie i Anthony, a nominiran je i za nagrade Theakston i Prix SNCF. Njegov serijal knjiga o detektivu Seanu Duffyju prodan je u više od 250.000 primjeraka. Živio je u New Yorku i Denveru, a trenutno stanuje u Australiji sa svojom obitelji.

Srebrna krila - Camilla Läckberg. Roman „Srebrna krila“ švedske spisateljice Camille Läckberg dugo je iščekivan nastavak njezine uspješnice „Zlatni kavez“ – uzbudljive osvetničke drame o izdaji, ispravljanju nepravde i ženskom sestrinstvu – u kojemu je glavni lik snažna žena, nezaboravna Faye. Roman „Zlatni kavez“ postigao je velik međunarodni uspjeh i bio je najprodavanija knjiga u Švedskoj u 2019.

Faye je upravo započela novi život u inozemstvu, a njezina tvrtka Revenge niže velike uspjehe. I baš kad je pomislila da su svi problemi iza nje i da napokon može okrenuti novo poglavlje u svom životu, njezina egzistencija biva ponovno ugrožena. Neposredno prije početka planiranog širenja Revengea u Sjedinjene Države, nad tvrtkom se iznenada nadvije ozbiljna prijetnja, zbog čega se Faye mora vratiti u Stockholm. Faye uz pomoć pomno odabranog tima sposobnih i pouzdanih žena kreće u borbu da spasi ono što je njezino – ali i sebe i svoje bližnje.

Otok duša - Johanna Holmström. Na otočiću Själö, u finskom arhipelagu Nagu, postoji bolnica u kojoj su od 1619. boravili i umirali gubavci. A onda je od 1785. do 1962. bila boravište i umiralište duševnih bolesnica. Da, samo žena; i da, malo je bilo onih koje su uspjele otići s otoka – nebrojeno više ih je sahranjeno na otočnom groblju. U arhivu obližnjega grada Turku (švedski Åbo) pohranjeni su zdravstveni kartoni pacijentica u kojima su pedantno bilježena njihova tjelesna i duševna stanja. To su dokumenti o sudbinama stvarnih žena koji su nadahnuli Johannu Holmström za ovaj roman. Otkako je Kristina Andersson 1891. počinila nešto nezamislivo i završila kao doživotna pacijentica u Själö, pa do 1997. kada je sahranjena Sigrid Friman, medicinska sestra koja je bila dobri duh otoka i objedinila sudbine junakinja, sažima nam se stoljeće neoprostivog odnosa prema duševnim bolestima, rodnoj nejednakosti, eugeničkim zastranjenjima, nerazumnom "rasnom" žigosanju. No, ponajprije svjedočimo neizmjernoj boli onih koje je društvo proglasilo bezumnima, neprilagođenima, nemoralnima. Bilo ih je poput Elli koje su samo željele malo ljubavi u obitelji, a onda zamjenski dobile djelić žuđene pažnje muškarca te im je u povijesti bolesti upisano "pretjerani seksualni poriv"; bilo ih je poput Karin koje se ne žele pokoriti pa ih svijet "ne želi prihvatiti". Nekima je otok i dom i jedino životno utočište. Kontradiktorno je to: kažu im da bolnica nije zatvor, premda ne mogu otići – ponekad čak ni izaći van na sunce; svaka ima svoju sobu koja nije ćelija, a ipak ih zaključavaju – ne zbog zaštite privatnosti za koju se onomad nije znalo. Prema metodi "slavnog" francuskog pionira u proučavanju ženske "histerije", Jean-Martina Charcota, nemirne i neposlušne se pacijentice i na finskom otočiću stavljaju u izolaciju.

Autorica: Johanna Holmström (1981.) rođena je i odrasla u Sibbu, na švedskom govornom području južne obale Finske. Sa samo 22 godine objavila je prvu knjigu, zbirku kratkih priča Zaključan koja je odmah privukla pažnju kritike. Njezina sljedeća knjiga priča Camera obscura 2009. godine nagrađena je prestižnom književnom nagradom Svenska Dagbladet (koju dodjeljuje ugledni švedski novinski izdavač još od 1944.) te švedskom nagradom za književnost YLE. Holmström je diplomirala novinarstvo i književnost, a studirala je i arapski jezik. Trenutno živi u Helsinkiju i radi na finskom radiju. Jedan je od najcjenjenijih glasova finsko-švedske književnosti mlađe generacije, pored čega je nazivaju nasljednicom kultne finsko-švedske autorice Tove Jansson, najpoznatije po seriji knjiga za djecu Moomini. Anđeli s asfalta, njezina peta objavljena knjiga i drugi roman, dosad su prevedeni na desetak europskih jezika, uključujući hrvatski u V.B.Z.-ovu izdanju.

ETRANET grupa vam daruje Vonmählen Backflip ručni držač za mobitel. Backflip® Signature je 3u1 držač za telefon koji uvijek nudi sigurno držanje i savršeno se uklapa u vaš životni stil kao moderan tehnološki dodatak. Zahvaljujući praktičnosti postolja, lako je brzo postaviti telefon u bilo kojoj situaciji. Za optimalnu fiksaciju, magnetna točka s ugrađenim Backflip® Signatureom daje vam neograničene mogućnosti za jednostavno postavljanje pametnog telefona na mjesta poput vašeg automobila, kuhinje ili bilo koje druge okomite površine. Držač je univerzalan pa se može koristiti za sve pametne telefone. Prilikom korištenja telefona pruža zaštitu i fleksibilnost od pada. Izuzetno je lagan – teži samo 9 grama, a 3M ljepljiva traka jamči izuzetno snažno učvršćivanje, a lako se uklanja kada ručni držač želite prebaciti na neko drugo mjesto.

Kako bi ovih blagdana mirise i okuse raskošne blagdanske trpeze upotpunio finim delicijama, SPAR Hrvatska je za jednog sretnog dobitnika ili dobitnicu pripremio prigodni poklon paket s odabranim proizvodima iz svoje DESPAR PREMIUM i SPAR PREMIUM linije. U poklon paketu tako će se naći DESPAR PREMIUM keksi Amaretti, macaroni od badema, inače poznata i svima omiljena talijanska slastica koja se izvrsno „sljubljuje“ s kavom, čajem ili pak pjenušavim vinom. U paketu se nalazi i tradicionalni božićni kolač DESPAR PREMIUM Panettone kojeg naprosto obožavaju i djeca i odrasli, a dodatno će obogatiti stol ukusnih blagdanskih slastica. Slatka i slana blagdanska jela bit će još ukusnija uz dodatak SPAR PREMIUM extra djevičanskog maslinovog ulja premium kvalitete koje dolazi iz dalmatinskih maslinika od ručno ubranih i odabranih maslina. Dodatnu inspiraciju za pripremu maštovitih blagdanskih jela sretni dobitnik ili dobitnica paketa mogu pronaći u SPAR-ovom „Dobar tek!“ časopisu gdje se nalaze brojni recepti za sočne kolače i slastice, kao i slane delicije, i to uz vrijedne savjete za brzu i jednostavnu pripremu, kako bi svoje dragocjeno vrijeme ovih blagdana što više mogli provesti uz svoje najdraže ukućane.

Skintegra poklanja jedan poklon paket (Spectra, umirujuća serumsku emulzija i Naro, lagani uljni booster skvalana). Kada pričamo o njezi kože, Skintegra je među vodećim brendovima na našem tržištu. Nastala je kao pokušaj stvaranja proizvoda koji mogu zadovoljiti potrebe komplicirane kože. Formulatori brenda mislili su na svaki sastojak koji će se pronaći u njihovim proizvodima. Cijeli proces proizvodnje Skintegra kozmetike kompletno se odvija u Hrvatskoj. U njihovom asortimanu možete pronaći proizvode pogodne čak i za najosjetljiviju kožu. Skintegra se obvezala zauvijek biti cruelty free i vegan, pritom ne kompromitirajući kvalitetu svojih proizvoda. Već 3 godine oduševljava ljude u RH i diljem Europe svojim formulacijama i inovacijama te nagrađuje jednog dobitnika koji će uživati u novoj Skintegra rutini. Sretni dobitnik će imati priliku isprobati bestsellere: Spectru, umirujuću serumsku emulziju i Naro, lagani uljni booster skvalana.

Spectra - umirujuća serumska emulzija. Serumska emulzija emolijentnog tipa, delikatne i brzoupijajuće teksture koja umiruje i najosjetljiviju kožu. Nekomedogena je i hipoalergena, namijenjena svim tipovima kože te posebno njezi kože oštećene hidrolipidne barijere i smanjene funkcije. Njena je uloga dnevna potpora i nježna antioksidativna zaštita narušene, oštećene kože zahvaćene iritacijom, crvenilom i upalama (pH 6). Zbir sastojaka u Spectri pažljivo su odabrani kako bi upotpunili njegu svih tipova kože s tendencijom osjetljivosti i prvim znakovima starenja. Sjedinili smo umirujuće i zaštitne sastojke poput shea (karite) maslaca, pantenola, alantoina i vitamina B12 (pogodnog za tretiranje raznih oblika dermatoza, čak i kod koža sklonih atopiji) s antioksidativnim djelovanjem ekstrakta zelenog čaja, kofeina i jednog od najpotentnijih sastojaka iz skupine polifenola - resveratrola. Antioksidansi poput resveratrola iz crnog vina i ekstrakta zelenog čaja pripadaju skupini najpoznatijih polifenola koji pokazuju izvrsne rezultate u oporavku oštećene kože i štite kožu od okolišnih stresora. Spectru mogu svakodnevno kontinuirano primjenjivati i kože sklone aknama, rozaceji, dermatitisu i nadražene kože isušene tretmanima protiv akni jer vlaži, umiruje i umanjuje iritacije. Uz umirujuće komponente, Spectra djeluje kao potentni serum za kožu koja pokazuje prve strukturalne promjene uzrokovane starenjem. Spectra ima nenametljiv, neutralan miris i nježnu kremastu teksturu koja se fantastično razmazuje. Vizualno je atraktivna zbog ružičaste boje koja potiče od cijanokobalamina, poznatijeg kao vitamin B12, glavnog aktivnog sastojka Spectre koji umiruje, njeguje i štiti osjetljivu te netolerantnu kožu. Kod jako osjetljive i isušene kože, preporuka je koristiti kombinaciju Spectre i Nara.

Naro - uljni booster. Ultra lagano ulje koje sadrži 100% skvalana, brzo se upija i hrani kožu. Idealan je za kombiniranje uz serume i kreme kako biste pojačali trenutnu njegu lica. Skvalan je prirodno prisutna komponenta ljudskog sebuma čija proizvodnja značajno opada nakon 20. godine što rezultira smanjenom elastičnošću kože. Drugim riječima, koža je manje jedra, pojačano isušena i beživotna. Skvalan je tada poželjno nadomjestiti koži jer vlaži i hrani te omekšava kožu opskrbljujući je dodatnim esencijalnim masnim kiselinama i antioksidativnim učinkom. Skvalan u Naru (pH 7) deriviran je kao komponenta iz maslinovog ulja te je od samog maslinovog ulja različit po tome što nema težak finiš na koži. Nema karakterističan miris maslinovog ulja niti pridonosi začepljenim porama te je stoga idealan za korištenje na svim tipovima kože, uključujući i one sklone nepravilnostima. Nanesen na vlažno lice, ili na lice već nahranjeno serumom ili kremom, Naro pomaže spriječiti istjecanje vlage iz kože i time doprinosi očuvanju zdrave hidrolipidne barijere kože. Skvalan deriviran iz maslinovog ulja se razlikuje od klasičnih ulja po tome što je izuzetno stabilan i kemijski slabo reaktivan, što je od izuzetne važnosti, ako znamo da oksidirana ili užegla ulja imaju iritativni potencijal. Proizvod je potpuno prirodan, bez dodatka parabena, denaturiranog alkohola ili etanola, sintetskih mirisa, bojila i drugih iritansa te se nalazi u staklenoj ambalaži.

Dobitnici su Ivana Bilić, Luciana Mihanović, Željko Jurić, Tatjana Jauk, Monika Alberti i Sonja Pasarić.