BLAGDANSKA ČAROLIJA TPORTALA

Krenulo je naše tradicionalno blagdansko darivanje, a i ove godine smo vam pripremili mnoštvo poklona

02.12.2021 u 12:35

Bionic
Reading

Tko ne voli primati poklone? Bez obzira koliko je lijepo poklanjati, svi se radujemo kad i sami dobijemo nešto na dar, a ovoga prosinca smo tradicionalno za sve naše vjerne čitatelje, ali i one koji će to tek postati, osigurali punu vreću ludo dobrih darova

U suradnji s našim partnerima pripremili smo mnoštvo poklona koje darujemo svakoga radnog dana od danas do Badnjaka. Kako biste sudjelovali u blagdanskoj nagradnjači i sve što trebate je pronaći nagradno pitanje u članku i uključiti se u blagdansku čaroliju tportala.

Super poklone imat ćete prilike osvojiti svakog dana, a što smo vam danas pripremili, saznajte u nastavku!

U prvom danu velikog blagdanskog darivanja tportala nagradit će vas MovieMix, Profil knjiga i Teatar Rugantino.

Filmska streaming platforma MOVIEMIX daruje jednu godišnju pretplatu na MOVIEMIX mini paket. Gledanje filmova u Hrvatskoj upravo odlazi na višu razinu! MOVIEMIX je jedinstvena filmska platforma na kojoj će filmofili moći pronaći najkvalitetnije naslove iz svijeta filma – od dobitnika Oscara, festivalskih pobjednika, fascinantnih dokumentaraca, napetih trilera, spektakularnih akcija, nevjerojatnih istinitih priča pa sve do najnovijih kino hitova! Ukratko, MOVIEMIX je pravo mjesto za prave filmofile! Streaming platforma MOVIEMIX jedinstvena je upravo po tome što će se na njoj u visokoj HD rezoluciji gledati filmovi koji nisu dostupni na niti jednoj drugoj filmskoj platformi u nas što istu čini ekskluzivnim streaming servisom za najkvalitetnije filmove. Platforma MOVIEMIX svim će korisnicima u svakom trenutku biti dostupna na svim vrstama uređaja: preko TV aplikacije, mobilne aplikacije, tableta ili preko internetske stranice (www.moviemix.eu). Tako će budući korisnici kad god to žele u samo par klikova mišem, tipkovnicom ili daljinskim upravljačem za samo nekoliko sekundi biti u mogućnosti pokrenuti film iz udobnosti vlastitog doma i ući u svijet kojeg su sami izabrali za gledanje. Korisnicima MOVIEMIX-a prilikom prolaska procesa registracije također će biti omogućeno i biranje između tri oblika pretplate. Tako će korisnik moći izabrati želi li se mjesečno pretplatiti na dva, tri ili četiri istovremena „streama“. Cijene korištenja MOVIEMIX-a zavise od paketa kojeg budući korisnik odabere, a njih su tri: mini paket za 39,99kn, midi paket za 49,99kn te maxi paket za 69,99kn mjesečno. Registracija za platformu MOVIEMIX obavlja se putem službene web stranice www.moviemix.eu (klikom na link „registracija“), a nakon završetka procesa registracije u svojim profilima korisnici će moći spojiti ostale uređaje na kojima će željeti uživati u aplikaciji i kvalitetnom filmskom sadržaju. Za sve nove korisnike koji se prvi put registriraju na platformu MOVIEMIX korištenje aplikacije prvih 7 dana je potpuno besplatno odnosno prvih 7 dana ne vrši se naplata tako da korisnici imaju tjedan dana vremena za odluku žele li nastaviti biti registriranim članovima MOVIEMIX-a ili ne. Streaming servis MOVIEMIX u Hrvatskoj pokreće Discovery film, tvrtka koja je već više od trideset godina vodeći distributer u području kino i VoD distribucije nezavisnih filmova na području cijele regije. Zbog količine igranog i dokumentarnog sadržaja na platformi, kao i zbog činjenice da sadržava uistinu specifične naslove koji nisu dostupni na niti jednom drugom streaming servisu u Hrvatskoj, MOVIEMIX već sada predstavlja jedan od onih nezaobilaznih oblika zabave koji će uvelike obogatiti svačiji dom. Ako se želite opustiti, ako se želite zabaviti, ako se želite obrazovati ili jednostavno volite filmove koji će vas navesti na razmišljanje – platforma MOVIEMIX pravo je mjesto za vas!

Profil knjiga vam daruje paket knjiga koji sadrži sljedeće naslove: IZUMI koje potpisuju ŽIVOTINJE - Christiane Dorion, Gosia Herba, Mračna kći - Elena Ferrante i Preživjeli - Jane Harper.

IZUMI koje potpisuju ŽIVOTINJE - Christiane Dorion, Gosia Herba. Edukativni novitet IZUMI KOJE POTPISUJU ŽIVOTINJE obiluje fascinantnim i zanimljivim informacijama za mlade čitatelje iz svijeta prirode, ali i visoke tehnologije s raznih područja ljudskog djelovanja. U ovoj knjizi predstavljene su životinje koje su nadahnule ljude da stvore fantastične izume ili da na domišljate načine doskoče nekim izazovima. Ljude je uvijek inspirirala priroda i u njoj su pronalazili genijalna i funkcionalna rješenja za razne probleme, a biomimikrija je posebice plijenila interes brojnih znanstvenika, dizajnera, inovatora i mnogih drugih, koji su se krenuli učiti i inspirirati se upravo iz prirode. Neke od najzanimljivijih i najdomišljatijih priča te tematike uvrštene su u ovoj knjizi. U njoj će čitatelji doznati zašto brojnim znanstvenicima, dizajnerima i izumiteljima pažnju plijeni leptir plavi morfo čija su krila raskošne plave boje. Njegova tajna inspiracija je da osmislimo tehnologiju kojom bi mogli proizvesti odjeću živopisnih boja bez da joj dodajemo kemikalije opasne za okoliš ili primjerice da napravimo novčanice koje se ne mogu krivotvoriti. Jedan od najbržih vlakova na svijetu napravljen da bude tiši, pa čak i brži zahvaljujući ptici zvanoj vodomar, a termiti su primjerice pomogli dizajnirati kuće koje ostaju prohladne za vrijeme vrućina. Najnevjerojatnija stvar je da životinje materijale koriste uvijek iznova, bez stvaranja otpada i to je nešto što svakako moramo naučiti i primijeniti. Životinje znaju kako se snaći, napredovati i preživjeti milijunima godina, stoga ne čudi što sjajne ideje često dobivamo upravo od njih. Odgajateljima, učiteljima i profesorima ova knjiga može poslužiti kao izvrstan dodatni materijal u nastavi pri čemu imaju izvrsnu podlogu za stem projekte kao i za korelacijske edukativne sadržaje između različitih školskih predmeta ili obrazovnih tema. Puno je još toga što možemo smisliti i riješiti promatranjem snalažljivog i domišljatog svijeta prirode te neprestanim učenjem o njoj, a ova vrijedna knjiga može mladim čitateljima biti prvi korak u tom smjeru.

Mračna kći - Elena Ferrante. Mračna kći slojevita je meditacija o majčinstvu, snažna priča o podvojenim osjećajima koje gajimo prema svojoj djeci te izniman pokušaj definicije ženskog iskustva, slobode, odgovornosti, žudnje i zadovoljstva. Leda, rastavljena profesorica srednjih godina, ostala je sama nakon što su joj kćeri otišle k ocu u Toronto. Odlučila je otići na ljetovanje u mjestašce na Jonskome moru i premda se sprema na razdoblje nelagodne samoće i nostalgije za kćerima, neočekivano uživa u osjećaju potpune slobode. Svakodnevno odlazi na plažu, a tamo joj pažnju zaokuplja mlada majka, Nina, koja se predano bavi svojom kćeri u pratnji velike i bučne obitelji. Nakon jednog naoko sitnog događaja, Ledu preplavljuju sjećanja na teške i nekonvencionalne odluke koje je donosila kao majka, a koje su joj odredile život. Prema ovome je romanu Maggie Gyllenhaal snimila istoimeni film s Oliviom Colman, Dakotom Johnson, Jessie Buckely, Peterom Sarsgaardom, Paulom Mescalom i Edom Harrisom te je nagrađena nagradom za najbolji adaptirani scenario na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu. Film se očekuje u distribuciji u prosincu.

Preživjeli - Jane Harper. Nije me briga, samo želim istinu… Dakle, ako ne želite da sve tajne ovog mjesta iziđu na vidjelo, svima koji ste ovdje preporučujem da otvorite usta i počnete govoriti. Život Kierana Elliotta zauvijek se promijenio onoga dana kad je jedna pogrešna procjena izazvala strašne posljedice. Godinama kasnije Kieran dolazi u tasmanijski obalni gradić koji je nekoć zvao domom, u kojem mu još uvijek žive roditelji i prijatelji. Ubrzo nakon njegova povratka na plaži je pronađeno tijelo mrtve djevojke, a potraga za odgovorima zahtijevat će suočavanje s prošlošću, bolnim uspomenama te razarajućim osjećajima krivnje i tuge. Preživjeli su četvrti roman nagrađivane australske hit autorice, djelo kojim je Jane Harper još jednom osvojila čitatelje i opravdala status jedne od najboljih autorica kriminalističkih romana našeg doba.

Teatar Rugantino daruje 1x2 karte za predstavu 'Uvijek će nam ostati ljubav' (3. prosinca u 20 sati u Maloj dvorani Lisinski) – pogledajte svečanu 50. izvedbu 3. prosinca u Maloj dvorani Lisinski! Nakon rasprodanih svih zagrebačkih izvedbi predstave 'Uvijek će nam ostati ljubav' te brojnih gostovanja diljem Hrvatske, u Bosni i Hercegovini te Srbiji, Teatar Rugantino vas poziva da s nama proslavite svečanu 50. izvedbu i to u petak, 3. prosinca u 20 sati u Maloj dvorani Lisinski. 'Uvijek će nam ostati ljubav' beskrajno je duhovita, neodoljivo zabavna, topla, pomalo cinična, satirična ljubavna komedija u nadahnutoj režiji Darija Harjačeka, prema odličnom tekstu Miloša Radovića. Publika je prepoznala koliko punog srca fenomenalni Jelena Miholjević i Dražen Čuček ulaze u ovu predstavu te ih ispraća ovacijama sa scene. “Ljubav” prati naše junake Jele i Medu u nezaboravnim trenucima njihove ljubavi u punom cvatu, ali i onima kad Amorova strelica krene prema dolje pa se prstom počinje tražiti nepostojeća prašina ili kad On Nju, nakon svih imena od milja i nadimaka, počne zvati – punim imenom. No, poruka o važnosti prave ljubavi je poslana i punih srca prihvaćena. Dođite nam i nek nam svima UVIJEK BUDE LJUBAV ❤! U Maloj dvorani Lisinski obavezno je nošenje maski, kao i COVID potvrda.

Dobitnici su:

  • Ema Radočaj - MovieMix
  • Sanja Prepušt - Profil knjiga
  • Dejan Petrak - Teatar Rugantino (predstava 'Uvijek će nam ostati ljubav') - Karte možete preuzeti prije predstave na blagajni Lisinskog. U Maloj dvorani Lisinski obavezno je nošenje maski, kao i COVID potvrda.