NIŠTA NIJE KAO PRIJE

Kreacije koje vas neće ostaviti ravnodušnima

14.04.2014 u 10:42

  • +54

Cro A Porter, 2. večer

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic

Bionic
Reading

23. Schwarzkopf Cro A Porter sinoć je na drugoj večeri u prostorijama Jadran filma predstavio čak devet dizajnera i njihove kolekcije

Večer je započela revijom brenda XD Xenia Design, odnosno dizajnerice Ksenije Vrbanić, poznate po inovativnim idejama i tome što je uspjela razinu autorske kolekcije podići na industrijsku, pri čemu se misli na kvantitetu koja omogućava tehnološki visoku kvalitetu. Ni ovaj put nije razočarala te je dobila zasluženi pljesak publike.

Mario Vijačkić
odabrao je volumeniozne krojeve, prepune širokih rukava, kratkih topića ili suknjica. Nezaobilaznoj crnoj i sivoj boji dodao je malo glamura u srebrnoj i poigrao se geometrijskim likovima.

Maja Podrug sa svojom brandom Mayn pokazala je svoju viziju dobro odjevenog muškarca, a mnogi će se složiti s njom jer je uspješno kombinirala nosive komade s neobičnim detaljima u kolekciji Odyssey 2014.

Petra Vuletić i Saša Hortig predstavili su priču o koži. Seksi, kratko i opako – tako bi se mogli opisati mini kombinezoni ili haljine s asimetričnim dijelovima. Krojevi su svakako drski pa se u njihovim komadima vjerojatno neće svaka žena usuditi izaći iz kuće.

Even East ćete odjenuti samo ako zaista želite biti primijećeni i izgledati poput urbane lutkice koja se ne boji biti odvažna. Puno prozirnih materijala, slojevitih komada i neobičnih krojeva jednostavno nisu za svakoga, posebno ako im dodate dokoljenke.

Andrijana Subotić Pjajčik s potpisom Etna Maar i dalje je ostala vjerna svojoj avangardnoj viziji u kojoj se uvijek nalaze komadi od pletiva. Vrlo nosivi, ali neobični komadi haljina, suknji ili kaputa lako bi se pronašli u ormaru svake žene, posebno ako im dodate odličan nakit koji su nosile manekenke.

Jasna vizija i dosljednost Viktorije Vržesnevskaje, koja se predstavlja imenom Madame Demode, i ovaj put je došla do izražaja u predstavljenoj kolekciji.

Tatjana Pantoš odlučila se za čisti seksipil i ženstvenost. Lijepi krojevi haljina ili pencil suknji naglašavaju obline, a ako niste tip za pokazivanje kože, sigurno će vam se svidjeti hlače i bluze koje lako mogu proći u dnevnoj varijanti. Što god odabrali, osjećat će se kao žena.

Tomislav Bahorić publici je predstavio mušku kolekciju Spirit by T.B. Koža, mrežaste majice, hlače i sakoi u tradicionalnim su muškim bojama – crna, siva i ponešto svijetlih nijansi s mrvicom crvene. Muškarac koji se odluči za ovaj stil svakako će ugrabiti i jedan od velikih kožnih ruksaka. Slojevito kombiniranje odjeće, oversized komadi i sivi tonovi kroz lik suvremenog beskućnika dočaravaju modno osviještenog globetrottera